Ennio Morricone a murit la 91 de ani. Celebrul compozitor era internat într-un spital din Roma

Postat la: 06.07.2020 - 12:20

Compozitorul italian Ennio Morricone a murit la vârsta de 91 de ani. Morricone era internat într-un spital din Roma, după ce în urmă cu câteva zile căzuse și își rupsese femurul.

Compozitorul celebru va fi înmormântat sâmbătă. Morricone s-a născut la Roma la 10 noiembrie 1928 și a studiat Conservatorul din Santa Cecila, până la completarea în 1946 a studiilor de trompetă, instrument la care cânta și tatăl său și la primirea în 1954 a diplomei în Compoziție, transmite THR. Primele sale compoziții provin din anii 1950, în timp ce saltul său spre cetatea filmului s-a produs în 1961, cu coloana sonoră pentru „Il Federale", de Luciano Salce. Morricone devine celebru pe plan mondial pentru muzica produsă pentru filmele prietenului său, celebrul regizor Sergio Leone.

Pentru „regele" filmelor spaghetti western, Morricone a compus piese pentru filme memorabile precum „Per un pugno di dollari" (1964), „Il buono, il brutto e il cattivo" (1966), „C'era una volta il The West" (1968), sau „Giu la testa" (1971). Celebrul compozitor Ennio Morricone compune prima sa coloană sonoră pentru un western din ultimii 40 de ani.

Informația a fost dezvăluită chiar de Quentin Tarantino la Convenția Comic Con San Diego 2015 - cel mai mare salon dedicat creațiilor science fiction și benzilor desenate din SUA -, care s-a desfășurat în perioada 9 - 12 iulie. Totuși, în 2013, Morricone spunea, într-un discurs susținut la Universitatea LUISS din Roma, că nu va mai colabora niciodată cu Quentin Tarantino, pentru că nu i-a plăcut modul în care regizorul i-a folosit creațiile în filmul „Django dezlănțuit/ Django Unchained".

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu