Motive pentru care ar trebui să mănânci banane la greu

Postat la: 05.12.2017 08:58

Știm despre banane că sunt fructe exotice foarte gustoase și cu beneficii fabuloase pentru sănătate, începând de la îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie, până la stimularea digestiei.

Stim despre banane că sunt fructe exotice foarte gustoase și cu beneficii fabuloase pentru sănătate, începând de la îmbunătățirea stării de spirit și a nivelului de energie, până la stimularea digestiei. Bananele au un conținut substanțial de potasiu (aproximativ 400 mg), ceea ce contribuie la o bună funcționare a sistemului nervos și a mușchilor. Nu au grăsimi sau colesterol și conțin în jur de 110 calorii.

Iata 8 motive pentru care ar trebui să consumi banane.

1. Energie

Bananele conțin un volum optim de carbohidrați care se transformă în zahăr și conferă, astfel, energie pentru bună funcționare a muschilor.

2. Potasiu

Nivelul sporit de potasiu din banană ajută sistemul circulator să alimenteze mai bine cu oxigen întregul organism, în special creierul. În acest fel, ritmul inimii este menținut la nivel un optim, la fel și hidratarea corpului.

3. Sindromul premenstrual

Bananele au un continut ridicat de vitamina B6, ceea ce regleaza nivelul de glucoza din organism. De aceste proprietati beneficiaza persoanele care au probleme cu stresul si schimbarea de dispozitie, in special femeile care sufera de sindromul premenstrual.

4. Tranzit intestinal

Bananele au un continut ridicat de fibre solubile, care ajuta digestia si restabileste functiile intenstinale, usurand tranzitul intestinal.

5. Stare de bine

Bananele contribuie la eliberarea in organism a unei substante - tritofan - care stimuleaza creierul sa produsa serotonina. Iar serotonina contribuie la aparitia starii de bine.

6. Antifumat

Complexul de vitamine B din banane, precum si celelalte vitamine si minerale, ii ajuta pe cei care vor sa se lase de fumat, intrucat reduce efectele nicotinei in organism atat fizice, cat si psihice.

7. Anemie

Bananele contin si fier si astfel aceste fructe minune vin in ajutorul celor care sufera de anemie, stimuland productia de hemoglobina.

8. Creier

Potasiul din banane activeaza centrii nervosi si ii ofera creierului energie. Studiile au confirmat faptul ca elevii si studentii care au mancat banane inaintea unui examen au avut rezultate mai bune decat cei care nu au facut-o.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu