Povestea Juliei Samoilova, tânăra în scaun cu rotile care va reprezenta Rusia la Eurovision 2017

Postat la: 14.03.2017 07:28

Julia Samoilova este ţintuită în scaun cu rotile de la vârsta de 13 ani, însă s-a ambiţionat să-şi clădească o carieră în industria muzicală şi a reuşit. Samoilova este o artistă care se deplasează într-un scaun cu rotile din cauza unei maladii neuromusculare si va reprezenta Rusia la Eurovision 2017.

Cântăreaţa în vârstă de 27 de ani a câştigat competiţia locală cu melodia „Flame is Burning". Având în vedere că a 62-a ediţie Eurovision se va desfăşura în Ucraina, rivalul geopolitic al Rusiei, existau temeri că Rusia nu se va înscrie în concurs. Postul public rusesc a spulberat aceste speculaţii duminică şi a confirmat în mod oficial că Julia Samoilova va evolua pe scena din Kiev, însă a păstrat suspansul făcând anunţul cu doar o zi înainte de expirarea termenului oficial de transmitere a numelor concurenţilor.

Vestea nu a rămas fără ecou, stârnind controverse. Reprezentanţii Serviciului Ucrainean pentru Securitate (SBU) au anunţat că reprezentanta Rusiei este investigată, întrucât nu sunt clare condiţiile în care a susţinut un concert în oraşul Kerch la un an după ce peninsula Crimeea a fost anexată de Rusia. Dacă se dovedeşte că artista a intrat ilegal în Ucraina, poate fi descalificată din concurs, iar organizatorii ucraineni au făcut foarte clar faptul că nu sunt dispuşi să facă niciun fel de excepţie.

Totuşi, Dmitri Peskov, un purtător de cuvânt de la Kremlin, a negat într-un interviu acordat agenţiei de presă TASS că desemnarea cântăreţei Julia Samoilova ar reprezenta o provocare din partea Rusiei. „Julia este o cântăreaţă originală, o fată fermecătoare şi o concurentă cu experienţă. O carieră în industria muzicală necesită o tensiune emoţională şi fizică extraordinară pe care puţini oameni o pot suporta. Sunt încântat că Julia are un asemenea succes", a declarat Yuri Aksyuta, şeful delegaţiei Rusiei la Eurovision 2017.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu