Afacerea "Parcul Verdi". Gabriela Firea pregateste un tun financiar pe filiera Savulescu - Dinulescu - Pandele

Postat la: 13.06.2018 10:51

Dupa ce a starnit un scandal imens cu episodul premierii Simonei Halep pe Arena Nationala si dupa ce s-a facut de ras recitand din Mihai Eminescu la mitingul PSD din Piata Victoriei, Gabriela Firea se "reface" in sedinta de joi, 14 iunie 2018, a Consiliului General al Capitalei. Locul unde primarita se simte la butoane, coordonand masina de vot a Capitalei.

Acum se simte si mai linistita sufleteste dupa ce a adus luni moastele de la Catedrala din Voluntari (pe care o ctitoreste impreuna cu sotul, Florentin Pandele, primarul localitatii) si le-a bagat in Primaria Capitalei (la Camera 104), ca sa se roage in liniste alaturi de camarilla sa. Asa de linistita incat poate da "tun dupa tun". Afacerile Gabrielei au ajuns in presa, Ziuanews a semnalat multe dintre acestea, scurgeri importante de bani. Si azi va prezentam o "inginerie" marca Firea.

Legatura Gabrielei Firea cu Mihai Eminescu s-a vazut live la miting, cum spuneam si a oripilat natiunea. Acum vom vorbi despre legatura cu Giuseppe Verdi. Bine, dac-o intrebi pe primarita cine-i Verdi o sa raspunda ca e un parc din Capitala. Pentru ca asta o va preocupa la sedinta de joi. Anume, la punctul 8 din ordinea de zi apare achizitionarea Parcului Verdi, dintre strazile Giuseppe Verdi si Gheorghe Titeica, in suprafata de 33.000 de mp, constituit din 6 terenuri.

Interesant este ca parcul ii apartine lui Dragos Savulescu, implicat in urma cu ceva timp la clubul Dinamo. Savulescu e proprietar prin retrocedare (un dosar cu mare scandal la vremea lui), dar n-are voie sa construiasca, sa modifice nimic intr-un interval de 99 de ani, parcul fiind de utilitate publica. Cum Savulescu n-are de gand sa astepte atat s-a adresat lui Radu Dinulescu, sef in primarie si combinator inca de pe vremea primarului Traian Băsescu, dar si un apropiat al lui Florentin Pandele.

Prin aceasta filiera s-a ajuns la idea achizitionarii de catre Primaria Capitalei, pe banii bucurestenilor, a Parcului Verdi. Primaria va plati la pretul pietei suprafata respectiva, dupa cum se poate vedea in actele alaturate si care pot fi consultate AICI. Cu alte cuvinte, de ce ar cumpara Primaria un teren care e gata parc si care nu isi poate schimba destinatia de parc inca multa vreme de aici incolo? Raspunsul e simplu, Savulescu n-are ce face cu el, asa ca-l cumpara primaria, iar Savulescu prin Dinulescu (via Pandele) se ocupa si de parandărăt!

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu