Arma folosită în masacrul din El Paso, Texas, ar fi provenit din România

Postat la: 29.08.2019 11:45

Suspectul masacrului din El Paso, Texas, de la începutul acestei luni, în care au fost ucise 22 de persoane, a declarat poliției că pușca AK pe care a folosit-o în atac provenea din România, potrivit unui raport de anchetă, relatează Associated Press, preluată de Mediafax.

The Texas Tribune a informat miercuri că Patrick Crusius, în vârstă de 21 de ani, a declarat poliției că a comandat arma online înainte de a o ridica dintr-un magazin de arme din apropierea casei sale situată într-o suburbie din Dallas. Publicaţia a citat un document al Secției de Securitate Publică din Texas, în care se arată că suspectul a spus poliției că a cumpărat mii de cartuşe din Rusia.

Crusius le-a spus că pușca provenită din România a fost livrată către Gun Masters, un magazin de arme din Allen, Texas, potrivit raportului. În Allen nu există un magazin de arme cu acel nume, dar există un magazin numit Gunmaster în oraşul Plano din apropiere. Poliția din El Paso a declarat la scurt timp după atacul armat în care au fost ucise 22 de persoane că pușca a fost cumpărată legal. Experții spun că achiziționarea de arme online este o practică răspândită.

Poliția nu a dezvăluit modelul exact al puștii utilizate în atac. Crusius le-ar fi spus anchetatorilor că este o pușcă de asalt AK-47. Crusius este acuzat că a împușcat zeci de persoane, ucigând 22 dintre acestea, într-un supermarket din El Paso, Texas.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu