Bancnote false valorând 28 de milioane de euro, produse inclusiv în România, confiscate de poliţia italiană

Postat la: 14.11.2017 08:41

Poliţia italiană a confiscat peste 900.000 de bancnote euro contrafăcute, cu valoarea echivalentă de 28 de milioane de euro, produse în imprimerii clandestine din Italia şi România. 13 persoane suspecte au fost reţinute în cadrul acestei investigaţii.

Activităţile de verificare şi supraveghere, efectuate de Procuratura din Napoli şi de Direcţia regională antimafia, au început în anul 2012, finalizându-se luni printr-o operaţiune care a permis identificarea membrilor unui grup infracţional care avea puncte de lucru în regiunea italiană Campania şi în România. Gruparea infracţională era specializată în tipărirea de bancnote false şi în distribuirea acestora în Italia şi în alte state ale Uniunii Europene, scrie presa italiană. În cursul anchetei, au fost descoperite trei imprimerii ilegale, dintre care una în România, echipate cu maşinile şi instrumentele necesare pentru fabricarea de bancnote false, potrivit unui comunicat al poliţie italiene.

Au fost confiscate 939.775 bancnote false - de 10, 20 şi 50 de euro - şi au fost arestate 13 persoane în flagrant delict. Cei doi presupuşi şefi ai organizaţiei de falsificatori erau doi locuitori din Napoli, având o „experienţă îndelungată" în domeniu. Ei sunt suspectaţi că au organizat tiparniţe şi au legat contacte cu italieni rezidenţi în România, pentru a instala aici o tiparniţă de bancnote false. Conform procurorilor italieni, liderii grupului infracţional sunt Giuseppe A., în vârstă de 64 de ani, şi Giovanni C., în vârstă de 59 de ani. Cetăţeni italieni se ocupau de tipărirea bancnotelor false şi în oraşul Oradea. În cadrul anchetei, autorităţile italiene au colaborat cu Poliţia din România, cu Interpol şi Europol. Italia este ţara în care sunt tipărite cele mai multe bancnote false, prin procedeul de offset. Acestea provin exclusiv din regiunea oraşului Napoli, unde sunt implantate majoritatea operaţiunilor falsificatorilor, controlate de Camorra, mafia napoletană.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu