Băsescu, despre acuzaţiile de colaborare cu Securitatea: Nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament

Postat la: 12.05.2019 09:40

Fostul preşedinte Tarian Băsescu declară, ca urmare acuzaţiilor de colaborare cu Securitatea, că nu va fi găsit un angajament de colaborator, pentru că niciodată nu a semnat un astfel de document.

Băsescu a precizat la România TV că nu a fost încă citat şi a reluat afirmaţiile conform cărora va merge în instanţă când va fi chemat. El a explicat din nou că are cinci adeverinţe de necolaborare cu Securitatea, emise cu ocazia altor candidaturi ale sale şi că în 2002 a fost invitat la CNSAS să ofere nişte lămuriri, dar că de această dată nu a fost solicitat.

De asemenea, a precizat că nu ştie ce conţine dosarul CNSAS. "Garantez că niciodată nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament", a ţinut să sublinieze fostul preşedinte. Traian Băsescu a explicat că nu vrea să discute prea mult pe acest subiect pentru a nu prejudicia PMP, partidul al cărui preşedinte onorific este.

CNSAS a făcut vineri precizări legate de procedură, în cazul dosarului privind stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu, la o zi după ce a decis trimiterea dosarului în instanţă şi după ce în presă au apărut informaţii pe această temă. CNSAS menţionează inclusiv că o persoană poate fi considerată colaborator/lucrător al Securităţii numai în urma pronunţării, de către instanţa competentă, a unei hotărâri definitive care să ateste această calitate. Joi seară, Traian Băsescu a calificat decizia CNSAS de a-l verifica din nou ca fiind corectă. El a negat că ar fi avut numele conspirativ "Petrov".

"Colegiul a adoptat nota de constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaboratoral Securităţii pentru următoarea categorie de persoane: art.3 lit.b, art.5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European - 1 persoană", a anunţat joi CNSAS.

Fostul consilier la Cotroceni şi ministru Elena Udrea susţine că fostul preşedinte Traian Băsescu "este lucrat" pentru a nu pleca europarlamentar, în opinia sa, CNSAS luând locul DNA ca instrument de scoatere din scena politică a nedoriţilor. "Cine credeti ca e artizanul "descoperirii" calităţii de colaborator a fostului preşedinte?", întreabă Udrea.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu