Contractele de 9,2 milioane de lei ale firmei Best Achizitii, "abonata a Primariei Capitalei'', care contesta licitatia pentru mastile destinate persoanelor vulnerabile

Postat la: 03.08.2020 17:05

Compania Best Achizitii a incheiat anul aceasta sapte contracte cu Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, aflata in subordinea Primariei Capitalei, in valoare de 9,2 milioane de lei, potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Compania a fost amintita de Ludovic Orban duminica seara. Premierul a declarat ca licitatia de la Ministerul Sanatatii care viza achizitionarea de masti pentru persoanele defavorizate a fost contestata si apoi atacata la Curtea de Apel de catre o firma "abonata a Primariei Capitalei", iar modul in care a depus aceste contestatii indica faptul ca "incearca sa impiedice finalizarea contractului". Declaratiile au starnit un nou scandal meditic cu primarul Capitalei, Gabriela Firea.

"A existat o firma, careia am sa ii dau numele, Best Achizitii SRL, un abonat al retelei Primariei Capitalei, care a contestat. Felul in care contesta mie imi arata ca, de fapt, incearca sa impiedice finalizarea contractului, astfel incat sa nu se distribuie mastile. Nu poti sa imi ataci in ultima zi a termenului legal in care se stabileste castigatorul contractului.

Dupa aceea, la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor da solutie, respinge contestatia si mai asteapta pana la capatul celor 10 zile, parca sunt, termenul limita in care urma sa se incheie contractul si imi ataca in instanta, la Curtea de Apel", a spus Orban, duminica, pe B1 Tv, intrebat daca licitatia pentru mastile pentru persoanele defavorizate s-a incheiat.

Compania Best Achizitii SRL este administrata de Neagu Mihaela Elena si detinuta in proportie de 100% de Cristescu Alexandru Vlad Mihai. Afaceristul, in varsta de 26 ani, a fost clasat drept cel mai bogat tanar din Romania, potrivit unui top de specialitate. El mai este actionar (60%) /administrator la societatea Agriflor SRL, asociat (33%) la Akyle Security SRL, asociat (50%)/ admistrator la Industrial Construct Solutions SRL si asociat (50%)/ admistrator Yam yam Catering SRL.

Anul acesta, compania Best Achizitii SRL a incheiat sapte contracte cu Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, in valoare totala de aproximativ 9,2 milioane de lei.

6 aprilie 2020- contract de 365.000 de lei pentru livrarea de combinezoane cu gluga;
8 aprilie 2020- contract de 294.000 de lei pentru livrarea de combinezoane, inclusiv cu gluga si protectie incaltaminte.
9 aprilie 2020- contract de 700.000 de lei pentru livrarea de masti de protectie de tip FFP 2.
10 aprilie 2020- contract de 3.214.400 de lei pentru livrarea de combinezoane, inclusiv cu gluga si protectie incaltaminte.
10 aprilie 2020- contract de 1.980.000 de lei pentru livrarea de masti chirugicale cu 3 pliuri si 3 staturi cu elastic.
10 aprilie 2020- contract de 1.999.200 de lei pentru livrarea de combinezoane, inclusiv cu gluga si protectie incaltaminte.
25 aprilie 2020- contract de 657.000 de lei pentru furnizarea de combinezoane cu gluga.

Best Achizitii SRL a incheiat in aprilie 2020 si 3 contracte cu Politia Locala Sectorul 1, in valoare de 2,8 milioane de lei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu