Incredibil cum justifică Gabriela Firea că nu a cumpărat autobuze din România: dă vina pe lege ca nu favorizează firmele romanesti!

Postat la: 02.12.2019 14:30

Primarul general Gabriela Firea spune că licitaţia pentru autobuze Euro 6 cumpărate din Turcia s-a făcut corect şi propune Guvernului să modifice legea pentru a avantaja firmele româneşti, în contextul în care a fost acuzată că nu a cumpărat autobuze din România.

„Despre cele 400 de autobuze Euro 6 s-au spus tot felul de invenţii. Şi s-au depus zeci de plângeri. Totul s-a dovedit corect pentru că nu facem decât lucruri legale şi conforme. Dar, vin si cu o propunere concretă: guvernul PNL şi partidele prietene din Parlament, care s-au unit pentru a da jos un guvern, să modifice legea achiziţiilor publice, astfel încât producătorii români să fie avantajaţi în toate licitaţiile! Mingea este la ei! PNL are acum pâinea şi cuţitul! Noi am încercat să îmbunătăţim această legislaţie, dar de la Bruxelles ni s-a transmis, de fiecare dată, că trebuie să asigurăm tratamentul egal şi nediscriminatoriu al tuturor companiilor din Uniunea Europeană", a scris, luni, pe Facebook, Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Aceasta afirmă că, în privinţa achiziţiei celor 100 de tramvaie, respinge acuzaţiile şi insinuările şi îi va acţiona în judecată pe cei care răspândesc informaţii false, incomplete sau incorecte. „Aduc prejudicii de imagine instituţiei Primăriei Capitalei, inclusiv la nivel european, punând presiune pe funcţionarii publici ale căror date sunt răspândite către publicul larg, cu încălcarea dispoziţiilor legale naţionale şi europene din domeniul GDPR", a mai spus Firea.

Potrivit acesteia, achiziţia celor 100 de tramvaie reprezintă 8 dintre proiectele finanţate cu fonduri europene nerambursabile, ceea ce înseamnă că toată documentaţia a fost şi va fi verificată, în toate etapele sale relevante, de organe competente de la nivel naţional (Organismul Intermediar, Autoritatea de Management, Autoritatea de Audit din cadrul Curţii de Conturi) şi european (Curtea de Conturi Europeană).

„Subliniem faptul că această procedură a fost extrem de transparentă şi supusă tuturor rigorilor legale impuse de legislaţia în domeniu, atât în faza de elaborare a documentaţiei, cât şi în faza de derulare a procedurii. Primăria Bucureşti a publicat în SICAP, pe data de 11 decembrie 2018, anunţul pentru achiziţia celor 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de aproximativ 183 de milioane de euro, fonduri europene prin POR.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu