Lovitura de pedeapsă din SUA! Liviu Dragnea apare alături de dictatori pe o lista neagra legat de evenimente de inaugurare ale lui Donald Trump

Postat la: 20.12.2018 21:56

Numele liderului PSD, Liviu Dragnea, apare într-o investigație din Statele Unite cu privire la suspiciuni de corupție în legătură cu evenimentele de inaugurare ale lui Donald Trump. Președintele Camerei Deputaților este acuzat de o investigație a jurnaliștilor de la talkingpointsmemo.com că ar fi purtat negocieri secrete cu o companie cu afaceri în domeniul securității și apărării.

Respectiva companie, denumită Circinus, îi aparține lui Broidy, omul care s-a ocupat de organizarea evenimentelor de la inaugurarea mandatului lui Trump, reușind să strângă o sumă record de 107 milioane de dolari, mai mult decât dublu față de precedentul lider de la Casa Albă, Barack Obama.

Jurnaliștii de la talkingpointsmemo.com scriu că activitatea lui Broydi este investigată în prezent de procurorii americani fiind considerată infracțiune, corespondentul românesc al traficului de influență. Mai mult, jurnaliștii americani afirmă că afacerile politice puse la cale de Broidy ar fi cheia de boltă a întregii investigații a ingerinței ruse în alegerile americane, investigație ținută de procurorul general Robert Muller. În fapt, jurnaliștii de la talkingpointsmemo.com susțin că Broidy și ceilalți membri ai comitetului de inaugurare pentru Trump, mulți dintre ei, infractori condamnați pentru diverse fapte, ar fi strâns bani de la diverse entități statale și politicieni pentru a-și asigura o schimbare de atitudine din partea noului președinte în relațiile bilaterale.

O mare parte din ceea ce se știe despre presupusa influență a lui Broidy provine dintr-o scurgere masivă de informații de pe contului său de e-mail, conținutul care a fost aruncat pe piață în martie 2018. E-mailurile par să arate că Broidy solicita plăți pentru afacerea sa de consultanță în domeniul apărarii, oferind în același timp acces și schimbări de politică în Administrația Trump. Broidy a dat în judecată Qatar în martie, acuzând statul din Golful Persic de spargerea contului său de e-mail și folosirea conținutului pentru a rula o campanie masivă de defăimare.

Compania de apărare a lui Broidy - Circinus - are un contract de 200 milioane USD cu EAU, un rival regional al Qatarului. Qatarezi sau nu, fructele acelui hack au fost bogate: par a arăta cum Broidy îi aranjează dictatorului congolez Denis Sassou-Nguesso o participare la o cină la lumina lumânărilor cu Trump și Pence, până la inaugurare. Apoi a facturat biroul lui Sassou-Nguesso cu 2 milioane de dolari a doua zi.

Liviu Dragnea, deputat în Parlamentul României, a postat o fotografie pe Facebook cu o zi înainte de inaugurare la o cină cu președinte-ales Trump. Dragnea, care a fost cercetat pentru acuzații de corupție din România, a venit la invitația lui Broidy, în timp ce Circinus a fost menționat oficial ca fiind în negocieri cu guvernul român. Aceasta să fie ancheta DNA de care vorbea Liviu Dragnea în urmă cu câteva zile?

"Apropo, Călin, știi că ne-a mai făcut un dosar? O veste tristă, așa, de ziua Vioricăi. La mine e legat de vizita în SUA de anul trecut Eu îi spun domnului Uncheșelu (procurorul DNA Jean Uncheşelu - n.r.) să meargă în continuare, dar îi spun și unde ajunge - la un ambasador. Și să văd dacă îl țin genunchii, că, dacă nu, are o mare problemă", a spus Dragnea la Consiliul Național al PSD.

Traducerea integrală a articolului:

În ceea ce privește inaugurarea prezidențială, aceasta s-a dovedit a fi în mod obișnuit „trumpiană" - fără precedent, costisitor și acum investigat de procurorii federali din Manhattan în privința plăților și acuzații privind alocarea greșită a fondurilor.

Dar problemele legale ale comitetului inaugural au potențialul de a lega împreună nenumărate scandaluri ale administrației Trump - legînd anchetele în presupusele scheme de salarizare a fondurilor lui elliott Broidy, cu acuzații de complicitate a campaniei cu Rusia.

Broidy, un finanțator din Los Angeles, cu o condamnare pentru mită în 2009, a sărit în campanie lui Trump din campania Cruz, în calitate de „bundler" în mai 2016, înainte de a fi numit vicepreședinte financiar al comitetului inaugural al lui Trump, după alegeri.

Alături de Bridy în comisia inaugurală a fost prietenul său, Rick Gates, fostul asociat a lui Paul Manafort, care a pledat vinovat în ancheta specială a lui Robert Muller și s-a întors împotriva fostului său șef. Bridy și Gates au lucrat atît sub președintele comisiei, miliardarul dezvoltator de imobiliare și confidentul lui Trump, Tom Barrack Jr. Un purtător de cuvânt a lui barrack a negat că el a fost ținta investigației. Cel care leagă - în multe feluri - lucrurile împreună este Broidy.

Pe fondul scandalului de ingerință a Rusiei și a nenumăratelor scandaluri din administrația Trump, presupusa nelegalitate a lui Broidy a reușit să treacă relativ neobservată. Dar acuzațiile împotriva lui Broidy sunt atât mai uluitoare și de simple: el a promis schimbări oficiale ale politicilor către oficiali străini din Orientul Mijlociu, Malaezia și China pentru zeci de milioane de dolari.

După cum se pretinde, este vorba de o chemă simplă de plată petru a înfăptui schimbări, dar nu este clar dacă asemenea tip de acțiuni avute loc la inaugurare îl implică și pe Broidy. (Christopher Clark, unul dintre avocații lui Broidy, nu a răspuns cererilor repetate de răspuns ale jurnaliștilor).

Dar Broidy a jucat un rol cheie, și public, la inaugurarea care a strâns 107 milioane de dolari, mai mult decât dublul obținut de Obama, în valoare de 53 de milioane de dolari, în 2009.

La inaugurare, Broidy s-a întâlnit cu condamnatul pentru pedofilie George Nader. Cei doi bărbați au format o relație de afaceri, iar parteneriatul a continuat până la începutul anului 2018, când agenții FBI l-au interceptat pe Nader pe aeroportul Washington-Dulles în investigația lui Mueller.