Marian Oprişan, familia şi şoferii interceptaţi ilegal de către DNA

Postat la: 21.07.2020 19:57

Cel puţin 18 ani, Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judetean Vrancea, a fost interceptat, urmărit şi supravegheat de către DNA în 9 dosare. Despre ultimul habar nu avea.

Fiica, mama, şoferii au fost de asemenea urmăriţi şi înregisraţi, în cel din urmă. Aceştia au primit recent documente de la DNA. Opt ani, de cheltuieli, acoperite din bugetul de stat. Concret, DNA i-a făcut lui Marian Oprişan ultimul dosar în 2014, declanşând apoi împotriva acestuia operaţiunea de interceptare şi supraveghere. Reiese acest lucru dintr-o comunicare primită recent de şeful C.J. Vrancea. Cele de dinainte nu figurează în respectivul document. Marian Oprişan susţine că 18 ani a fost urmărit, înregistrat, filat de către serviciile speciale.

Printr-o adresă din 18 iunie 2020 a DNA, semnată de procurorii Călin Nistor şi Adrian George Matei, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan a fost informat că în 15 iunie 2020, DNA a dispus faţă de el soluţia de clasare în dosarul 392/P/2014. Deci un dosar început în 2014 şi clasat şase ani mai târziu, în 2020, fără ca Oprişan să ştie.

Marian Oprişan a fost interceptat şi supravegheat de către DNA, pentru o pretinsă faptă care în final nu s-a confirmat. O recunoaşte chiar DNA în adresa trimisă către Oprişan. DNA i-a transmis şefului Consiliului Judeţean Vrancea că în dosarul în care a primit clasare au fost autorizate împotriva sa măsuri de supraveghere tehnică, stabilindu-se că acestea să nu-i fie aduse la cunoştinţă lui Oprişan până la terminarea urmăririi penale:

În ceea ce priveşte măsurile concrete de supraveghere la care a fost supus Marian Oprişan, acestea au constat în:
-interceptarea convorbirilor şi comunicărilor
-supravegherea video, audio sau prin fotografiere
-localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice
Fapta săvârşită de procurorii anticorupţie reprezintă un abuz grav, susţin specialiştii dreptului penal.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu