Primaria Pitesti i-a dat autorizatie in centrul orasului italianului mafiot chiar in ziua arestarii lui

Postat la: 12.04.2018 18:36

Astazi la Pitesti a fost arestat unul dintre oamenii de afaceri italieni, Nicola Inquieto, cu conturi de milioane de euro, dar care este de fapt un reprezentant al mafiei din Peninsula. Acesta este acuzat ca spala bani pentru diverse clanuri mafiote.

Si tot astazi, chiar in ziua arestarii acestuia, Primaria Pitesti a instalat un panou intr-o parcare din centru orasului, reprezentand o etapa precursoare a eliberarii unei autorizatii de construire (modificare PUZ) data firmei italianului care spala bani mafiei la Pitesti.

Procurorii DIICOT l-au reţinut în această dimineaţă pentru 24 de ore pe italianul Nicola Inquieto, care are numeroase afaceri în România, pentru spălare de bani şi pentru asociere în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot. Nicola Inquieto a fost reţinut ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Antimafia din cadrul Procuraturii Napoli.

Împreună cu Nicola Inquieto (43 de ani), a fost reţinut şi fratele său Giuseppe, care locuieşte în Italia. Conform procurorilor italieni, cei doi fraţi aparţin clanului mafiot Casalese şi în particular, facţiunii lui Michele Zagara. Nicola Inquieto, care locuieşte de mulţi ani la Piteşti, a construit sute de apartamente prin firmele sale şi deţine cel mai modern centru spa din Argeş. Afacerile sale sunt evaluate la mai multe milioane de euro.De altfel, procurorii au instituit sechestru pe 400 de apartamente din Piteşti aparţinând firmelor lui Nicola Inquieto.

Cei doi fraţi sunt acuzaţi de infracţiuni grave: participare şi asociere la infracţiuni de tip mafiot. Investigaţiile au durat doi ani şi au fost duse de autorităţile din România şi Italia în colaborare cu Interpol. Procurorii români şi italieni au strâns sute de interceptări telefonice şi ambientale şi mii de documente bancare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu