PSD și Felix Stroe continuă să-și bată joc de TAROM: Au impus director general un dealer auto

Postat la: 21.11.2017 09:21

Ceea ce se intampla la ora actuala la Tarom este incredibil si de neimaginat. PSD-ul lui Liviu Dragnea, prin actualul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, continua batjocura si perpetueaza haosul nceput si pus in scena de Razvan Cuc, omul parasutat la butoanele acestui minister de baronul PSD de Giurgiu- Niculae Badalau.

"Conducerea TAROM este exercitată printr-un Consiliu de administraţie, când Consiliul de administraţie va decide o să avem un nou director general", a declarat ministrul Transporturilor la plecarea de la întâlnirea pe care a avut-o, luni, la Parlament, cu senatorii PSD, fiind întrebat dacă la TAROM a fost numit un nou director general. Imediat, dupa declaratia lui Felix Stroe, compania TAROM a anuntat ca „in urma sedintei de astazi, 20 noiembrie 2017 a Consiliului de Administraţie al Companiei TAROM, in temeiul Legii 31/1990 a societăților, Wolff Werner-Wilhelm a fost numit in functia de Director General TAROM. Mandat Interimar pentru o perioada de patru luni. Decizia vine ca urmare a evaluarii mai multor candidaturi inaintate catre Consiliu de Administrație Tarom".

Prin acest comunicat se demonstreaza ca toata legislatia in vigoare este calcata in picioare si legea se aplica in functie de interese sau, mai direct, cum vor muschii lui Stroe si ai PSD. Ce fel de CEO este acest domn Wolff Werner-Wilhelm , care renunta la managmentul BMW Banat pentru un interimat de patru luni la TAROM si cum sa managerriezi o asemenea companie daca te-ai ocupat de masini?!Poate doar daca Felix Stroe considera ca Taromul a devenit o limuzina a PSD!

Membrii CA și AGA de la TAROM au jucat fazan cu ministrul Transporturilor

„Când Consiliul de administraţie va decide o să avem un nou director general", a spus Stroe. Ceea ce nu stie Stroe sau nu vrea sa stie, dar ari trebuit sa stie, este faptul ca actualul CA de la Tarom este ilegal si format din personaje care n-au nici in clin nici in maneca cu activitatea acestei companii, fiind imousi pe criterii politice si afinitati personale. Acest CA de la Tarom este numit in baza O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice adoptata de Parlament prin Legea nr. 111/2016. Insa, conducerea Tarom, si cine sunt aceia care fac parte din conducere si eventual acestia ar putea fi membrii AGA, ne anunta ca „in urma sedintei de astazi, 20 noiembrie 2017 a Consiliului de Administraţie al Companiei TAROM, in temeiul Legii 31/1990 a societăților comerciale, Wolff Werner-Wilhelm a fost numit in functia de Director General TAROM".

Acest anunt pare o reclama dintr-un film cu prosti, adica prosteala pe fata. Ai o companie ca Tarom care are AGA si CA in baza Legii nr. 111/2016 pentru aprobarea O.U.G. nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, si numesti un director general interimar in baza altei legii- Legea nr 31/1990 a societăților comerciale, desi numai anul acesta ai impus trei directori interimari in baza a OUG 109/2011! Incredibil, dar adevarat! Practic, Ministerul Transporturilor condus de catre constanteanul Felix Stroe, jongleaza cu legile in functie de interese de partid, de grup sau alte pe care nu le stim. Este strigator la cer cum s-a facut o asemenea manevra si cine i-a mandatat pe cei din CA sa faca o asemenea mutare. Mai mult ca sigur, ministrul Felix Stroe a fost dezinformat de cei din jurul sau, adica a picat de fazan, incepand cu secretarul de stat care raspunde de aviatie- Dragos Titea, si lasat sa se compromita mai ales ca presedintele CA este Silvia Popeanga, fosta consiliera pensionara a Cuc-ului lui Badalau, garantata si sustinuta de PDL, ajunsa acum consiliera la Posta Romana. De fapt cei din AGA- Petre Neacşa, Ivona Stan, Gabriel Dumitrescu, Bogdan Stelian Mîndrescu si Gabriela Grigore, ca si cei din CA, cu poate o singura exceptie- Gabriel Dumitrescu, sunt ca apa sfintita, adica n-au nicio legatura cu Tarom-ul.

Compania Tarom, dirijată de la Poșta Română de o pensionară garantată de PDL

Potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, actualul Consiliu de Administratie de la Tarom este ilegal confrm OUG nr.109/2011- privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificarile si completarile ulterioare. Cei sapte zmei impusi de Cuc in CA de la Tarom sunt: Silvia Popeanga, care este si presedinte al CA, fosta consiliera personala pensionara a lui Dan Costescu si a Cuc-ului lui Badalau ajunsa acum la Posta Romana, Dan Aurel Machita, inginer contructor, consilier suoerior in Ministerul Transporturilor, Dragos Vasile Pelmus, fost ofiter de politie la ordine publica, in prezent secretar general adjunct al ministerului, Laurentiu Voicu, director in Ministerul Transporturilor, si fost sef de cabinet a lui Cuc, Adriana Ionescu - fosta ziarista, fosta consiliera a lui Cuc, Alina Georgeta Velicu, fosta distribuitoare de cartele telefonice prin Giurgiu si Razvan Alexandru Marica, viitorul ginere al baronului Niculae Badalau. Trebuie precizat patru dintre acesti sapte administatori- Popeanga, Voicu, Ionescu si Machita, au ajuns in bordul de la Tarom doar pentru ca-si fac veacul la usa ministrului. In plus, doi dintre ei, Pelmus si Velicu, sunt prieteni vechi de familie cu Razvan Cuc, iar viitorul ginere al lui Badalau abia a terminat facultatea.

Legea spune maxim doi, Cuc a impus cinci

Potrivit legislatiei in vigoare, impunerea acestora s-a facut fara respectarea prevederilor legale in vigoare. Astfel, conform art .28 al OUG nr.109/2011, „consiliul de administrație este format din 5-9 membri, persoane fizice sau juridice, cu experiență în activitatea de administrare/management a/al unor întreprinderi publice profitabile sau a/al unor societăților comerciale profitabile din domeniul de activitate al întreprinderii publice". Cati dintre cei sapte indeplinesc aceasta conditii? Poate, cu indulgenta, consiliera pensionara Silvia Popeanga.

In plus, acelasi articol, stipuleaza clar „Nu pot fi selectați mai mult de 2 membri din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice".Insa, in cazul de la Tarom, nu s-a tinut cont de aceasta prevedere. Machita, Voicu si Pelmus sunt functioanri publuci ai Ministerului Transporturilor, iar Popeanga si Ionescu au fost consilieri tot in Ministerul Transporturilor la momentul numirii. Ori OUG nr.109/2011 prevede clar ca „nu pot fi selectați mai mult de 2 membri din rândul funcționarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorității publice tutelare ori din cadrul altor autorități sau instituții publice", dar Cuc-ul lui Badalau a impus cinci!

Recompensa Cuc-ului lui Bădălău

Ma mult, ordonanta in cauza mentioneaza negru pe alb la art.26, alin. 6 „Este obligatorie efectuarea selecției candidaților de către un expert independent, persoană fizică sau juridică specializată în recrutarea resurselor umane, în cazul întreprinderilor publice care îndeplinesc următoarele condiții cumulative. In plus, la alin.7 al aceluiasi articol se precizeaza: „Anunțul privind selecția membrilor consiliului de administrație se publică, prin grija consiliului de administrație, în două ziare economice și/sau financiare cu largă răspândire și pe pagina de internet a întreprinderii publice. Acesta trebuie să includă condițiile ce trebuie întrunite de candidați și criteriile de evaluare a acestora. Selecția se realizează cu respectarea principiilor nediscriminării, tratamentului egal și transparenței și cu luarea în considerare a specificului domeniului de activitate al întreprinderii publice." Nu a existat niciun anunt in acest sens si niciun expert independent. A fost doar vointa lui Cuc de a-si recompensa prietenii, colaboratorii si pilele politice cu indemnizatie lunara bruta majorată recent, de la 5.259 de lei, la 6.111 lei. Ce mai conteaza respectarea prevederlor legale, asa a vrut Cuc-ul lui Badalau si asa s-a facut.

Noul CEO de la TAROM, partener de afaceri cu fiul Mariei Grapini

Wolff Werner-Wilhelm, noul director interimar al TAROM, este partener de afaceri cu fiul Mariei Grapini. Fiul europarlamentarei, Mihai Cosmin Grapini, a înființat WESTERN WORK - S.R.L., în august 2016, alături de Wolff Werner-Wilhelm. Firma are ca activitate principală declarată „activități de contractare, pe baze temporare, a personalului". În aprilie 2016, cei doi au acordat un interviu pentru revista Business Days Magazine despre „importanța excelenței în relația cu clienții".

Ion Teleanu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu