Secretele lui Antonel Tănase, noul SGG, și partenerul din Aeroport

Postat la: 07.11.2019 15:25

Antonel Tănase, numit secretar general al Guvernului, este un colaborator apropiat al lui Ludovic Orban, de peste 20 de ani. Pe când premierul în funcție era ministru al Transporturilor în Cabinetul Tăriceanu, Tănase era secretar de stat. Au inaugurat împreună, în 2008, noi stații de metrou în București.

Guvernarea USL l-a trimis din nou, în 2012, secretar de stat la Transporturi. A fost trezorierul PNL când Orban s-a aflat la conducerea partidului, transmite Radio Europa Liberă. La nivelul anului 2016, Antonel Tănase era acţionar în trei firme, a făcut în trecut contabilitatea pentru trei companii de stat şi era partener de afaceri cu Gabriel Stoe, fostul administrator al Tarom SA, demis de ministrul Răzvan Cuc.

Cont Consulting &Services SRL, unde este acţionar unic şi de la care a primit în 2016 dividende de 547.200 de lei.

Cont Consulting Servicii Audit SRL de la care a încasat în acelaşi an dividende în valoare de 74.480 de lei

Topfin Consulting, societate fără profit la nivelul anului 2016.

Acelaşi Antonel Tănase deţinea în 2016 funcţia de administrator al CN APDM SA Galaţi. Pentru administrarea portului din Galaţi, trezorierul liberal a încasat la vremea respectivă 36.412 lei pe an.

În 2016, cea mai profitabilă firmă a trezorierului liberalilor era Cont Consulting &Services SRL, unde director economic era Nicoleta Cristea, fosta parteneră de afaceri în firmă cu Antonel Tănase. Conform datelor disponibile la nivelul anului 2016, societatea avea trei contracte în derulare cu instituţii de stat.

Astfel, potrivit declaraţiei de interese din 2016, firma lui Tănase a semnat în 2005, prin achiziţie publică, un contract valabil până în 2017 pentru servicii contabile în valoare de 30.000 de lei cu SC Arcadia 2000 SA. Firma este în subordinea Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului şi reprezintă o librărie cu 7 angajaţi.

Al doilea contract cu o firmă a statului a fost semnat de aceeaşi firmă de contabilitate în aprilie 2007, contractorul fiind SC Piscicola Ilfov SA. Valoarea acestuia este de 10.800 de lei şi înţelegerea a fost valabilă până în decembrie 2017.

A treia firmă de stat pentru care trezorierul PNL face contabilitatea este Centrul Naţional de Calificare şi Instruire Feroviară, CENAFER. Contractul a fost semnat în mai 2015 şi a expirat în decembrie 2017, compania de stat plătind pentru serviciile lui Tănase 42.000 de lei.

Obiectul de activitate al celei de-a treia firme, Topfin Consulting, este unul cuprinzător, de la construcţii de autostrăzi la servicii anexe agriculturii. Celălalt acţionar al firmei este Tudor Alexandru Iorgu, la nivelul anului 2012 fiind referent la Administraţia Fondului pentru Mediu.

Partener de afaceri cu Antonel Tănase este Gabriel Stoe, fost administrator al Tarom SA până în aprilie 2019. Cel din urmă deţine 51 de acţiuni din firma Cont Consulting Servicii Audit SRL, reprezentând 51% din companie, restul acţiunilor fiind deţinute de firma lui Antonel Tănase, Cont Consulting &Services SRL. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, societatea celor doi a fost înfiinţată în martie 2009.

În februarie 2019, Stoe a fost numit director general al Aeroporturi Bucureşti, companie care administrează aeroporturile Henry Coandă şi Băneasa. El a mai deținut funcții de conducere în cadrul aeroportului din Otopeni, printre care și cea de director economic al acestuia în perioada 2006-2007.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu