Senatorii PNL au tradat si au votat alături de cei de la PSD și UDMR pentru "Belina" lui Bădălau

Postat la: 08.05.2018 15:30

Plenul Senatului a adoptat, luni, cu 78 de voturi pentru, 18 împotrivă și o abținere, proiectul legislativ inițiat pe 18 decembrie 2017 de senatorul PSD de Constanța, Liviu Tit Brăiloiu, privind "transmiterea unor imobile din domeniul public al statului și din administrarea "Apelor Romane"- Direcția Apelor Argeș-Vedea, în domeniul public al județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu".

Cei 78 de senatori au decis, prin procedură de urgență, călcând în picioare legislația românească, inclusiv Constituția, trecerea "Lacului de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur Zorile și Podișoru, pârâului Valea Ilfovăț și a barajului Grădinari", în vederea realizării unui proiect "Spațiu de pescuit și agrement", de la Administrația Națională "Apele Române" la Consiliul Județean Giurgiu, unde președinte este Marian Mina, finul baronului PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău. De fapt, lacul de acumulare Grădinari este râvnit de mult timp de către baronul Nicolae Bădălău, iar prin votul de ieri s-a făcut un prim pas pentru îndeplinirea visului acestuia, urmând ca forul decizional să fie Camera Deputaților. Dintre cele 78 de voturi pentru, un număr de 11 voturi au provenit de la senatori PNL și 7 de la UDMR, care astfel, alături de PSD, au votat pentru trecerea acestui proiect, adică să aibă și Bădălău o insulă Belina a sa, dar în Giurgiu.

Disperarea lui Bădălău pentru a prelua controlul acestei zone are la bază o mulțime de ilegalități. În primul rând, nu este motivată în nici un fel procedura de urgență. În al doilea rând, Guvernul nu a avizat această inițiativă parlamentară, susținând ferm în plenul Senatului, prin ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, că "Lacul de acumulare Grădinari, inclusiv digurile de contur Zorile și Podișoru, pârâului Valea Ilfovăț și a barajului Grădinari" nu pot trece de la Administrația Națională "Apele Române" la Consiliul Județean Giurgiu, pentru simplul fapt că se încalcă Constituția României și mai multe decizii ale Curții Constituționale. Consiliul Județean Giurgiu, condus de Marian Mina, n-a solicitat niciodată "transmiterea unor imobile din domeniul public al statului și din administrarea "Apelor Române"- Direcția Apelor Argeș-Vedea, în domeniul public al județului Giurgiu și în administrarea Consiliului Județean Giurgiu" iar finul lui Bădălău nici nu vrea să audă de așa ceva.

Mai mult, Comisia pentru mediu a Senatului a dat aviz negativ, iar cea pentru administrație publică și organizarea teritoriului a adoptat un raport de respingere. Mai trebuie precizat că, în prezent, luciul de apă din zonele menționate în proiectul inițiat de senatorul PSD de Constanța este concesionat către mai multe persoane fizice și juridice, iar contractele sunt în derulare.

Surprinzător, acest proiect legislativ care vizează mai multe acumulări de apă din județul Giurgiu a fost inițiat de către senatorul PSD de Constanța, Liviu Tit Brăiloiu. De ce? Pentru că baronul Nicolae Bădălău i-ar fi promis senatorului Liviu Brăiloiu că îi va asigura un loc sigur de parlamentar la alegerile din 2020, în județul Giurgiu. Nu trebuie scăpat din vedere că liderul de grup al senatorilor PSD este Șerban Nicolae, cel despre care se spune că a fost șoferul fostului senator de Giurgiu, Cătălin Voicu. În plus, nepotul lui Voicu, George Cușă, cel care a preluat cunoscuta firmă de construcții Gecor de la familia Voicu, este nașul lui Bădălău jr. Este curios faptul că liderul PNL, Ludovic Orban, a fost informat cu mult timp înainte de votul de ieri că mai mulți liberali vor vota alături de PSD pentru proiectul lui Bădălău, dar n-a luat nicio măsură, în timp ce senatorii ALDE au părăsit sala în timpul votului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu