A explodat o bombă cu cacao!

Postat la: 08.09.2019 - 12:58

Politicienii noștri suferă de sindromul cacao. Se fac din ce în ce mai des de cacao. Nu toți, ce-i drept, dar într-un procent destul de îngrijorător pentru o țară atât de mică! Se fac de cacao cu o ușurință bestială! Dacă pot să mă exprim în halul ăsta...Până de curând, cacao era doar apanajul unor indivizi mediocri puși pe căpătuială.

Pentru ei, făcutul de cacao în politică a devenit un fapt cotidian! Este mai ușor decât să dai cu oiștea-n gard. Aproape că nu mai contează pentru demnitatea lor șubredă! Sunt unii care au făcut veritabile băi de cacao, fiind confundați cu bruneții veritabili. Bine că nu avem arbori de cacao în țară! Ăștia ar fi stat agățați toată ziua prin pomi! Sunt și partide care se fac frecvent de cacao. Se amestecă în tot felul de scandaluri. Chiar de mahala. Fac alianțe contra naturii și alianțe de cacao. Chestii și socoteli. Zilele trecute, a explodat o bombă cu cacao chiar în brațele domnului Meleșcanu, fost ministru de EXTERNE. La concret, domnul Meleșcanu s-a făcut de cacao! După ce colegii săi din ALDE au executat pasul înapoi din Guvernul Dăncilă, dumnealui a rămas agățat de scaunul de președinte al Senatului. De fapt, reproducând o scenă dintr-un film rusesc cu despărțiri zgomotoase, domnia sa s-a agățat de scaun și nu-i dădea drumul din brațe! Și mai și striga în gura mare: "Nu ti lăăăăăăăssss! Nu ti lăăăăăăsssss..." Ca în filmul "TITANIC". Degeaba trăgea Tăriceanu de jumătatea lui corporală! Aia cu pantofii de lux. În ciuda vârstei și a părului alb, se ținea cu strășnicie de scaun, fiind la un pas să-i scoată arcurile...PSD de pe gard chicotea. Ce mai, un spectacol de zile mari cu mulți chibiți și martori de ocazie, care, fără voia lor, s-au umplut și ei de cacao! Călare pe gard, PSD băga strâmbe și îi învrăjbea pe combatanți. Tăriceanu se dădea de ceasul morții ca să-l ademenească cu ceva pe Meleșcanu. Dar cu ce? Nu mai ești la guvernare, nu mai ai nici sare în buzunare! Și, atunci, a comis o gafă de zile mari. L-a amenințat pe Meleșcanu că îl exclude din ALDE dacă nu se dezice de PSD și nu le înapoiază scaunul de președinte al Senatului! Credeți că, în postura lui de fost ministru de Externe, Meleșcanu a făcut pe el de frică?

Și ce dacă îl exclude? Pagubă în ciuperci. Păi, dă dumnealui "foncția" pe o adeziune de doi lei, nici aia nu se știe dacă e semnată! Tăriceanu nu s-a lăsat nici el: "Hai, mă, acasă, la tanti ALDE..." Într-un final dramatic, a fost desprins cu greu de scaun, unii spun fotoliu, și târât către o destinație necunoscută...

Mă uit la domnul Meleșcanu, om în toată firea, care are și o fizionomie aparte, cum aleargă, la o vârstă înaintată!, după funcții, insigne și medalii. Oare ce o face, Doamne, cu atâtea tinichele!

Lucian Cristea

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu