Baba si mitraliera!

Postat la: 07.02.2019 12:36

Ea este cea care iti pune in Feed un sublim mesaj de "Noapte buna!", la ora 21,00, cam pe cand te pregatesti sa iesi in oras cu prietenii la o bere, mesaj insotit de o icoana, sau un superb apus de soare. Si tot ea iti da un "post-it" de "Buna dimineata!", pe la 5,30 in zori, cam cand te foșgăiesti sa te bagi in pat spre a-ti gasi o alinare in dulcele somn pre-mahmureala - cum nici macar Mircea Badea n-a avut parte -, iar mesajul e insotit - cum altfel?! - cu o peisagistica radioasa a unui rasarit de soare etern.

Tot ea posteaza fotografii cu delicioase budinci, cornulete cu nuca si placinte cu mere, dar e renumita in friptura de miel la tava, sarmale a la bonne femme si pârjoale moldovenesti cu piure de cartofi, lenevind alaturi de niscaiva muraturi asortate. Stie oricand o astfel de reteta din bătrâni. Ea e mamaie de pe Facebook, cu nepotei, cu probleme de spate, cu dureri la articulatii, cu artroza la veioza! Si, foarte important, cu opinii politice imbatabile, bine slefuite la radio-sanț, in fata blocului, in parc, la joaca cu nepoteii, in fata televizorului, dar - mai ales - pe Facebook, acolo unde postacii de serviciu ai diverselor formatiuni politice abia o asteapta...

Pentru ca baba de pe Facebook e un soldat redutabil, care se auto-inregimenteaza. Gratis! E soldatul-universal! Mamaie se transforma! In fata tabletei, a smartphoneului sau a laptopului isi pune casca virtuala de asalt peste creierii spălati si apretati ca la Nufarul, bașca echipamentul de lupta la baioneta si purcede la rezbel acolo unde trebuie, acolo unde o indeamnă postacul-sef, platit de partide din furaciuni -ca doar n-or fi bani pe acte?! - pentru a intra in rolul feciorelnicei Brigitte Bardot: "Babette pleaca la razboi!" Nu conteaza tema. Orice! Si oricine! Oricine critica viziunea politica beton a mamaiei escamotate...

Astfel camuflata, comenteaza cu suplețea intelectuală a unei țațe absolute... Se coalizează cu alte babe beligerante, te scuipă cu gloanțe fabricate din lexicul de mahala cu finetea cu care catapulteaza printre dinti cojile de seminte... Intre două comentarii care-ți pătează wall-ul ca rahatul unei muște isi aduce aminte ca are ceva la cuptor, ca i-a sunat vecina la usă, ca i-a spart nepotul cana cu lapte, ori vaza primita cadou la cununie, sau, mai grav, ca i s-a ars omleta cu parizer si cu ceapă (ca pozele cu friptanele sunt doar pentru reteaua de socializare socialistă!). Vai ș-amar! Practic, esti terminat! Cine altul poate fi vinovat de toate cele? Evident, victima de pe FB. Te simți infrant. Asaltul babelor e infanterie stelara... E George Lucas in chiloti de sport! E ca la Verdun!

Dupa care, in liniste, ca-n filmele cu monstri, mămăița se retrocedeaza in fata gospodinei blânde cu ochisori simpatici, care plasează pe Facebook o poza cu niste "poale-n brâu" rumenite, dupa care posteaza acelasi mesaj de liniste si pace, cu un asfintit de soare mirific copy/paste după o carte postală gasita cu Google... O alta zi poate sa inceapă. Ziua si razboiul! Acum se poate duce la culcare si postacul-sef de partid si de stat. Misiunea a fost indeplinita: armata babelor a invins si de data asta, țațele s-au baricadat in cazemata viselor. Dar nu inainte, de postacu-sef e vorba, de a-si numara banutii intrati in cont prin internet banking de la stapanul politic de la centru... Virtual-virtual, da' sa stim si noi!

Disclaimer: Sunt si babe misto pe Facebook! :)

Bogdan Comaroni

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu