Cum sabotează Cioloș referendumul lui Iohannis

Postat la: 14.05.2019 - 13:33

Pe mine nu m-a surprins absolut deloc că Dacian Cioloș a sărit, duminică, la beregata președintelui Klaus Iohannis, acuzându-l de toate relele pământului, cu prilejul unui miting electoral.

Fiți convinși că atacul nu a reprezentat, nici pe departe, vreo scăpare de "porumbel", ci a fost premeditat cu atenție. Fiindcă Dacian Cioloș (care conduce un partid virat la cheie de fosta Securitate) a fost targetat ca prezidențiabilul Plus, pentru a crește procentele grupării, și e decis să-și joace rolul până la capăt. Pe de altă parte, atacurile la PNL - Iohannis a fost emanat de liberali - arată că bătălia pentru voturi se dă, în principal, în cadrul acelorași bazine electorale pe care ambele formațiuni le revendică la disperare.

Inevitabil, aceste contre se vor intensifica pe zi ce trece, și e firesc să fie așa având în vedere mizele aflate în joc. Dacă Dacian Cioloș a intrat acum cu crampoanele la Iohannis, la ce să ne așteptăm de la el în campania electorală pentru prezidențiale? În această ordine de idei, nu este o mare ipocrizie să faci toate astea și să clamezi unitatea dreptei, oriunde vezi vreo camera de luat vederi?

Dacă aceste înțepături își au totuși rațiunea lor electorală, pe mine m-a nedumerit o altă cidățenie a lui Cioloș. Mai exact, fostul premier tehnocrat - să nu uităm: nepot al controversatului Virgil "Vulpea" Ardelean și, totodată, fost lider al tineretului PUNR - a recunoscut public că a activat în cadrul Trupelor de Securitate, în anii '80, pe când supraveghea și păzea cu strictețe casa regretatei disidente anticomuniste Doina Cornea.

Oare de ce a ales Dacian Cioloș să facă o astfel de dezvăluire, care nu îi face absolut deloc cinste, ba dimpotrivă, chiar în buza alegerilor europarlamentare, în plină campanie electorală?! De ce nu a mai așteptat două-trei săptămâni?, în condițiile în care, e evident, dezvăluirea dă apă la moară celor mai negre scenarii care-l vizează. Oare Dacian Cioloș pune în aplicare un plan subteran menit sabotării referendumului pregătit de președintele Klaus Iohannis?

Simona Man

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu