Domnul a dat, Domnul a luat...

Postat la: 19.02.2020 - 09:23

De regulă, sunt nelipsit de la meciurile Stelei. Și nu de ieri-de azi. La "derby-ul" Dinamo - FCSB de duminica asta însă, nu m-am dus. De ce? Simplu: nu puteam gândi ca derby meciul dintre roş-albaştrii care sunt (încă!) în lupta pentru titlu și necăjiții din Ștefan Cel Mare, eșuați deja în play-out, rămași și fără Nistor, ca și fără salariile pe ultimele două luni!

Și-apoi, cum să te mai duci la meciul ăsta când îl auzi pe Gigi declarând răspicat, înaintea partidei: "Dacă ne bate Dinamo, acolo pun spânzurătoarea, în mijlocul terenului mă spânzur! Acolo unde se pune mingea! Pe bune, dacă mă bate Dinamo, eu - la revedere, nu mă mai interesează nimic, nu mai e nicio perspectivă! Ei sunt în play-out, o echipă de pe locul 9, eu zic să nu mă bată o echipă de pe locul 9! Nu zic rău de Dinamo, este încă un nume. Dar dacă mă bate una de pe locul 9 când eu vreau titlul, înseamnă că nu mai am ce să caut în fotbal!"

Am urmărit confruntarea la televizor și acum îmi pare sincer rău că nu am fost pe Arena Națională. Nu atât pentru meciul în sine, cât pentru show-ul galeriilor, care au fost impresionante, steliștii fiind susținuți din nou și de fanii lor din Peluza Nord, reveniți după mult timp alături de echipă, la rugămintea și cu susținerea lui Gigi. De cealaltă parte însă, fanii câinilor roșii - care au fost și continuă să alcătuiască galeria cea mai frumoasă din fotbalul românesc - au fost și de astă dată mai spectaculoși (fapt recunoscut inclusiv de Becali), purtându-și favoriţii spre o victorie perfect meritată, după ce alimentaseră... conturile clubului, cu 700 000 de lei!

Steliștii n-au jucat nimic coerent, au primit primul gol dintr-o lovitură liberă executată senzațional de Sin, în min. 37, au egalat (doar) din penalty (Fl. Tănase) în min. 45 și au fost învinși încă din min. 62 prin golul lui V. Lazăr. Un meci al orgoliilor , în care doar dinamoviștii au ținut să-și apere onoarea și să-și onoreze galeria, în vreme ce steliștii - rămași și în 10 oameni după eliminarea rudimentarului Cristea, înainte de pauză- n-au reușit să închege nicio fază mai acătării. Moruțan -figurant, Coman - doar un rateu de neiertat, Man - driblând mereu aiurea, iar Florin Tănase, căpitanul, dând vina pe toată echipa și pe Vintilă, antrenorul.

Probabil ca să nu se spânzure la mijlocul terenului, Gigi Becali nici n-a fost la stadion, urmărind partida de acasă, dar făcându-și praf jucătorii, imediat după aceea: „Dacă Dinamo era o echipă puternică, ne dădea vreo șase-șapte goluri, la cum am jucat. E posibil și Craiova să treacă peste mine. Eu zic că CFR ia campionatul, nu mai am încredere. Noi ne batem la campionat, dar CFR o să ne bată măr. Ăsta e adevărul! Ce să caut la meciuri? O să merg când mă duc să văd spectacol. Ce să văd?", a mai zis Gigi Becali.

Pe Cristea gafeurul l-a anunțat deja ca și plecat, caută în grabă un fundaș de schimb, iar pentru atac se bucură că l-a adus din Danemarca pe Andrei Petre, 22 de ani, care înscrisese pentru Esbjerg 29 de goluri în 82 de meciuri. Înțelegeți, deci, că Gigi n-are de gând să se spânzure, pe de o parte, știind că ar comite un mare păcat și-și va pierde mântuirea, iar pe de alta, conștient de-acum că titlul e din nou în drum spre Cluj, trebuie să recunoască și spusele dreptului Iov, potrivit căruia..."Domnul a dat, Domnul a luat!"

Dar, dacă tot a venit vorba despre CFR Cluj, campionii vor susține joi, în Gruia, prima rundă din șaisprezecimile Europa League, cu FC Sevilla. Un meci crâncen, înaintea căruia Dan Petrescu a anunțat un lot din care vor lipsi atacanții Chipciu și Țucudean, semn clar că Bursucul urmărește defensiva, pentru a nu pierde jocul de acasă, ca să-și asigure șansa golului din deplasare, la returul programat peste o săptămână la Sevilla, pe faimosul "Estadio Sanchez Pizjuan". Iar dacă ne amintim că Dan Petrescu a mai învins Sevilla (1-0 la București) și acum un deceniu, cu Unirea Urziceni, pierzând însă returul cu 0-2, cu siguranță nu putem uita că pe stadionul catalan Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni în 1986!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu