Dreptul de a fi stăpân pe viața mea

Postat la: 24.05.2020 - 17:25

Dar există dreptul de a-ți fi stăpân? Dacă au existat ființe omenești care au murit pentru el, da, există. De la, iată, a-ți da viața până la a plăti 2000 -20.000 lei amendă impusă de cei care și-l exercită interzicându-l celorlalți, precum filistino-neghiobii gen Orban, Turcan, Câțu...

Nu ies cu echipa de filmare după mine. Nu ies deloc, sau evit, sau ocolesc, sau renunț. Îmi apăr demnitatea. Sunt mândru că trăiesc apărându-mi-o. Este umilitor ca eu cu nimic mai prejos și cu totul mai presus decât Orban să execut un ordin scornit din capul unui nătâng ajuns în vârf slugărind rușinos, nedemn. Scriu gânduri hulite de ifose aristocrate, scorțoși cretini cu papion, cu și fără barbișon. Refuz magazinele care nu mă primesc fără masca precară, scumpă și inutilă. Este fudulia lor de proprietari idioți.

Caut căldura celor ca mine, facem schimb. Ne încălzim reciproc sufletele. Dreptul de a fi stăpân pe viața mea nu este negociabil. Nu-l impun nimănui, îl respect și-l ocrotesc pe-al meu. Până la a-mi da viața dacă va fi nevoie. Cu capul sus, cât îl mai am, și curajul de a privi în ochii stinși ai mai-marilor care vor muri și ei dar cu capul plecat. Viața mea e doar a mea, o trăiesc cum pot, conform cu firea înnăscută și regulile comunității fără de care sunt nimic. Nu sunt rebel, sunt un om, născut să fiu om nu sluga cuiva, căruia, pentru a-mi permite să fiu stăpân pe viața mea, trebuie să-i plătesc 20.000 de lei.

Nicolae Cristache

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu