După Învierea de două ori, urmează Apocalipsa în turismul românesc!

Postat la: 16.06.2020 - 07:29

După prevestirile sale apocaliptice din turism, urmează să se producă sfârșitul lumii, zice el. Mohammad Murrad a dat în patima manifestărilor funerare și a organizării de parastase, momente de reculegere, depuneri de coroane etc. Bineînțeles dacă Guvernul Orban nu transpune, parcă așa se zice, în practică directivele ultimative trasate de domnia sa! Adică de președintele FPTR, nimeni altul decât marele Mohammad!

Dacă primul ministru Orban nu se face punte și luntre ca să treacă investitorul victorios peste mlaștina în care ne-a împins actuala criză prelungită și să pozeze, ca la sosirea sa în România, în, "mintea luminată"! Știm că, în general, Mohammad are o părere foarte proastă despre "cadrele" din turism de la noi, pe care le bălăcărește după cum îi vine lui la gură și la geamandură! Mohammad a mai băgat și cu alte ocazii spaima în români pe tema dispariției turismului, în special, cel de pe litoral, dar realitatea l-a contrazis! Asta mă face să cred că domnia sa este un mare consumator de literatură SF, de unde se și inspiră în activitatea sa zilnică! Este singurul ghicitor și specialist în descântece care țin direct de sfârșitul lumii în turism! În această ipostază, mă așteptam să fie alături de premierul Orban și nu împotriva lui în perioada când acesta a avut de-a face cu pandemia!

Altă tematică. Chiar dacă Mohammad l-a bătut cu nuiaua pe spate, iată, turistul român rămâne fidel stațiunilor și plajelor de la noi! Când s-a văzut eliberat de restricții, a dat fuga pe litoralul românesc! Ăsta este un semn bun și o dovadă în plus că Guvernul Orban este preocupat de soarta turismului...

Povestea "pandaliilor" din turism a luat-o deja pe contrasens și capătă tot mai evident, prin vocea lui Mohammad Murad, conotații dramatice! De înțeles starea sa de nervozitate, dacă ținem cont de faptul că, la această oră, hotelurile sale ar fi trebuit să fie ocupate aproape în totalitate cu turiști! Dacă,bineînțeles, nu se întâmpla ce s-a întâmplat la nivel mondial! Cât de grea ar fi pierderea în conturile domniei sale, nu este corect să dea vina pe primul ministru!

Pornind de la o realitate concretă, pe care cei mai mulți dintre noi nu o contestă, starea agravantă în care se află turismul românesc, în special cel de pe Litoral, domnul Mohammad Murrad, președintele FPTR, propune un "moment de doliu și de reculegere"!

Cum așa? Trecem direct la priveghi și la răscolirea locurilor de veci? EL, SALVATORUL UNIVERSAL, OMUL PĂIANJEN, nu mai are nici o soluție din cele 1001 promise ca să revitalizăm litoralul românesc? S-a urcat pur și simplu în spatele premierului Orban și țipă de acolo că Guvernul vrea să îngroape turismul din România! Fraza asta îmi amintește de sceneta în care doi milițieni bat cu pulanele un iepuraș ca să recunoască iute că este mistreț!

Dacă s-ar da curs unor astfel de metode și în turism, am fi scutiți de multe comentarii aiuritoare! Cu alte cuvinte, Guvernul liberal gâlgâie de sabotori și de afoni, doar domnia sa mustește de bune intenții! Domnia sa și bucovaliștii care îi țin isonul! Poate, într-o zi, ne va spune povestea originală a preluării hotelului Panoramic din sudul litoralului, care o vreme a funcționat ca..."fier vechi"! Și multe alte povești despre implicarea Fetei Morgana în actul de privatizare...Sau despre contribuția PSD la dezvoltare...

Dacă tot îi place să "cânte pe nas", ca la școala de popi de la noi, m-aș fi așteptat ca pomelnicul oficial, să fie completat, pe fondul muzical "Aleluia", și cu foștii miniștri, secretari de stat, "piloși", ai PSD... Chiar și cu "fratele nostru", Dan Matei Agathon. Dacă vorbim de litoral, de la momentul de doliu, în materie de ipocrizie, nu ar trebui să lipsească nici Nuți plângăcioasa! Dar, în mod deosebit, Mircea Dobre, ultimul fost ministru constănțean al Turismului, care a primit binecuvântarea să aducă turismul de pe litoral pe noi culmi de progres și civilizație! Și l-a adus într-un hal fără de hal!

Mă întreb de ce i se spune în continuare lui Dobre "Domnule ministru?" Valabil și pentru ceilalți. Pentru care merite? Au fost promovați "la excepțional"? Doar pentru simplul fapt că sunt sau au fost membrii ai PSD! Și exemplele de acest gen ar putea continua...

Acesta este trecutul păgubos al turismului de pe litoral, dar, dacă nu are poze cu Ludovic Orban, nu îl interesează pe domnul Mohammad! Susținătorii investitorului președintele FPTR, acuză Guvernul Orban că vrea să îngroape turismul din România! O acuză foarte gravă, mai ales că liberalii sunt abia la început de drum și orice glumă de acest gen le poate dăuna...

Păi, scuzați-mă, turismul e deja pe jumătate îngropat din anii când PSD tăia și spânzura de unul singur! Ca vechi membru al PNL, de unde era să cunoască domnia sa aceste mici amănunte din istoria noastră contemporană? Nu s-ar putea spune, domnule Mohammad, că pe vremea regimului pesedist ați fost un investitor străin vitregit, hăituit și obstrucționat de către autorități...Mai greu le-a fost sindicaliștilor din sudul litoralului în perioada în care dumneavoastră, domnule Mohammad, continuați să vă implementați în România!

Nu știu care au fost, la vremea respectivă, performanțele manageriale care l-au determinat pe un ministru deosebit să vă ia în brațe! Să vă arunce în sus și să vă prindă la loc! Performanțe sau simpatii? Când v-am cunoscut, erați în grațiile ministrului Turismului, Dan Matei Agathon. Ceea ce, chiar român get-beget fiind, nu este nici astăzi la îndemâna oricui! Chiar mai mult de atât, erați "fratele" domniei sale, cum mi-ați fost prezentat! Dacă a fost frăție la prima vedere, asta la noi se exemplifică fără comentarii cu făcutul în scăldătoare!

Dincolo de importanța unor măsuri organizatorice, pe care Guvernul le-a și luat tocmai pentru ca restaurantele etc. să poată fi deschise în măsuri de siguranță, tot scandalul declanșat de Mohammad are, în opinia mea, o tentă mai mult politică decât turistică! De regulă, dacă este mare deranj într-un sector important de activitate, o încasează tot Guvernul!

Aici, în speța dată, cel vizat în particular este primul ministru Ludovic Orban, tratat cu un mare dispreț! Acuzat, printre altele de Mohammad că nu a făcut niciodată la viața lui o afacere și nu a plătit un salariu cuiva!!! Salarii? Chiar și cu întârzieri ca în cazul unui cunoscut miliardar, prieten cu Mohammad? Ăsta este un criteriu serios ca să minimalizezi activitatea unui prim ministru care și-a luat în serios obligațiile pe care le-a avut în timpul crizei! Principala sa obligație era România!

Marele investitor străin duce o viață plină de coincidențe. Criticile domniei sale au aceeași țintă ca și PSD, prin alternanță, -premierul Orban. Ciolacu și Mohammad, aproape că au citit din aceeasi carte! Ludovic Orban este catalogat aproape în aceeași termeni duri. Pesediștii plusează cu episodul "Halba de bere". Un nou atac concertat al pesediștilor asupra lui Orban este dublat din pură coincidență de artileria grea a investitorului străin.

Mohammad Murad este unul dintre cei mai vechi membri ai PNL. El vrea să ne demonstreze că, indiferent de poziția pe care o ocupă în partid, nu este dispus să tolereze pe nimeni...I-au pus unii niște întrebări provocatoare. De pildă, dacă este implicat în lupta pentru Putere din PNL Constanța? Ați auzit cotcodăceală pe tema asta?

Credeți că Mohammad s-ar implica în cursa electorală cu probe casnice precum procedează Cattani, care mătură scările blocurilor, stropește cu Vermorel etc. Până una, alta, cine vrea capul lui Ludovic Orban și de ce?

Lucian Cristea

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu