E ciudat de ce Armand nu vrea renumararea voturilor

Postat la: 30.09.2020 - 15:13

Dumneavoastră înțelegeți de ce nu vrea USR renumărarea voturilor de la Sectorul 1? Că eu, nu. Adică, dacă suspectezi o fraudă, dacă ai dovezi că s-au folosit procese verbale false, de ce spune Clotilde Armand că legea nu permite renumărarea voturilor?

Ia să vedem ce spune legea alegerilor locale:

Art. 39
(1) Biroul Electoral Central are următoarele atribuții:
h) soluționează sesizările privitoare la frauda electorală, putând dispune anularea alegerilor dintr-o circumscripție electorală, în cazul în care constată, pe baza probelor administrate, că votarea și stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripția electorală respectivă; în astfel de cazuri, dispune repetarea scrutinului, care are loc în termen de cel mult două săptămâni de la constatarea fraudei. Noile alegeri au loc în aceleași condiții, folosindu-se aceleași liste electorale și aceleași liste de candidați și candidaturi independente, cu excepția cazurilor în care s-a dispus de către birou anularea unei liste de candidați sau a unor propuneri de candidaturi independente, în sarcina cărora s-a reținut comiterea fraudei care a determinat anularea alegerilor. Existența fraudei electorale se stabilește de Biroul Electoral Central de la caz la caz, pe baza probelor prezentate de cei care au invocat-o.

Deci, de ce să nu ceri renumărarea voturilor, pe baza dovezilor deținute că rezultatul alegerilor este afectat? Adică, strig că e fraudă, dar nu vreau să renumăr voturile, pentru a arăta că a fost fraudă. Ciudat!

Narcisa Iorga

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu