Europarlamentare de foc. Tensiunile se rostogolesc spre paroxism

Postat la: 15.05.2019 - 11:20

Tensiunile din societatea românească alunecă, de la o zi la alte, spre paroxism, pe fundalul unei campanii electorale în care tămbălăul politic atinge cote fără precedent, având în vedere că, în anii trecuți, europarlamentarele nu au suscitat un astfel de interes.

Aceasta în condițiile în care tematicile de interes european sunt absente cu desăvârșire - nici acest aspect nu este nou, ci, în realitate, această absență reprezintă o dominantă a alegerilor mioritice, indiferent de natura acestora. Nu pot să nu observ că cei mai gălăgioși aspiranți la PE sunt, cum altfel, din alianța USR-PLUS, în condițiile în care sunt disperați să rupă voturi de la PNL. Reciproca este cât se poate de valabilă.

O viermuială aparte observăm și la Pro România, fiindcă facțiunea coordonată de Victor Ponta riscă extincția politică dacă nu va confirma la europarlamentare.
Nu în ultimul rând, tensiunile sunt alimentate din plin de prostestatarii care vânează mitinguri PSD. Din nefericire, toate aceste clinciuri și ciocniri degenerează climatul politic de pe malurile Dâmboviței, iar pierzătorii vom fi noi, toți cei care dorim stabilitate și seriozitate politică.

Simona Man

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu