Falimentul FRF

Postat la: 27.10.2020 - 07:34

Că fotbalul nostru e cu un picior în groapă nu cred că se mai îndoiește nimeni. Joia trecută, când s-a prezentat public clasamentul FIFA, naționala României ajunsese pe locul...44, fiind depășită, logic, de Irlanda de Nord (41) și Norvegia (43), ceea ce ne-a trimis direct în urna a treia a calificărilor pentru Mondialul din Qatar.

Aici ne-au adus toate experimentele abulice ale lui Răzvan Burleanu &co, iar dezvăluirile care curg în media de vreo două săptămâni, stupefiind opinia publică, nu pot avea altă finalitate decât niște dosare voluminoase ale DNA! Mahărul de la FRF tace mâlc, sperând probabil că sforarii care i-au instrumentat alegerea în fruntea federației vor încerca să mușamalizeze scandalul, punându-se ei înșiși la adăpost, dar scoțându-l și pe el basma curată. De data asta însă, nu cred că vor mai reuși, pe de o parte pentru că fotbalul românesc a fost prăvălit în fundul prăpastiei internaționale, iar pe de alta și din cauză că, din cât se aude, prin vistieria federației bate vântul, semnalând că falimentul e inevitabil.

Săptămâna trecută, Mitică Dragomir declara că nici federația și nici liga nu mai au bani de nici unele, acesta fiind și motivul pentru care la noi nu există VAR-ul, dar și că, pentru deplasarea din Islanda, bugetul necesar s-a încropit cu chiu, cu vai. Colac peste pupăză, își retrag sponsorizarea naționalei (un milion de euro!) și nemții de la Telekom, în condițiile în care Burleanu preciza public că federația a pierdut, din cauza pandemiei, 1,8 milioane de euro, pierdere compensată parțial de milionul suplimentar cu care ne-a omenit FIFA. La un moment dat, vom afla cu siguranță pe ce s-au făcut praf banii federației, de la diurnele lui Burleanu (500 euro pe zi!?!), la circul rebrenduirii, la primele pe care și le-au tot tras federalii și mai ales la banii grei cu care au fost miluiți selecționerii Daum și Contra. Din câte-mi amintesc, Mircea Sandu lăsase vreo 6 milioane de euro în conturile FRF, iar volatilizarea acelor bani va trebui, de asemenea, descifrată de anchetatorii DNA.

În acest timp, asistăm de câțiva ani la chinurile cluburilor autohntone, de la care așteptăm să crească jucători pentru echipele naționale, exemplul cel mai bun fiind Viitorul lui Hagi. Cu cât a susținut federația academia de la Constanța, când totul a fost plătit din buzunarul liderului generației de aur?! Ce s-a ales de centrele naționale înființate de federație în timpul lui Mircea Sandu și Adalbert Kassai? M-am stricat de râs auzind, tot de la Burleanu, că federația pregătește marea digitalizare, grație căreia „Până la finalul acestei luni suntem gata să lansăm harta interactivă a fotbalului românesc. O hartă pe care ne dorim să se afle fiecare club din România, indiferent de nivelul competiţional. Ne dorim astfel să cunoaştem toţi reprezentanţii cluburilor de fotbal din ţară!"Deci, după șase ani la cârma FRF, Burleanu și ai lui vor să cunoască toate cluburile autohtone și pe reprezentații acestora (sic!).

Eu mă aștept ca, până la digitalizare, să descopere cum vine treaba chiar cu fotbalul. Ar avea destui care să-l inițieze, începând chiar cu Gică Hagi, care a explicat public că...nu se poate propune singur! Sau să-l roage pe Dan Petrescu să-i dezvăluie cum reușește performanță după performanță cu echipele de club pe care le preia din mers, le reface și le reașează, cum iată că procedează și cu CFR Cluj. Ioanițoaia îl decreta cel mai bun antrenor român al momentului (și subscriu!), iar Dorinel Munteanu adăuga că ar fi cel mai indicat selecţioner al naționalei...dacă ar vrea să vină! N-o să vină, deocamdată, dar are tot timpul și, oricum, nu-l văd angajat la federație, cât mai e acolo Răzvan Burleanu.

P.S. Îmi pare sincer rău pentru galeria dinamovistă, dar Contra e pe ducă!

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu