Ministerul de Interne - Arma Răzbunării

Postat la: 14.07.2020 - 09:30

Comisarul Dancu a deranjat sistemul! L-a călcat pe șiret. Nu știu pe care...Drept pedeapsă, pentru curajul de a fi dezvăluit aranjamentele de culise din interiorul MAI, a fost șters de pe lista cu cei propuși pentru avansarea la gradul de general! Și a mai comis un păcat...A deranjat un protejat al unei grupări influente!

Sunt convins că l-a șters de pe lista cu generali un tablagiu care nu a auzit în viața lui de comisarul Dancu! Dar ordinul se execută, nu se analizează, nu se discută! Înainte, nu cu mult timp, pentru o astfel de avansare, conta apartenența la partidul de guvernământ. Contează și astăzi. Dar mai contează ceva, mult mai mult decât apartenența la un partid... Apartenența la o grupare alcătuită din bogătani și oameni influenți din teritoriu, cum se întâmplă la Constanța. Ai deranjat sistemul? Ai de-a face cu ei! Ei sunt o parte din sistem....

Pentru că l-a deranjat pe unul dintre ei, Dancu a plătit cu întreaga sa carieră! Pentru că nu face parte din gașca din Constanța! A plătit poate și pentru faptul că i-a ignorat și nu s-a înghesuit de unul singur, cum au făcut alții, să-și bea cafeaua cu domniile lor în Portul Tomis...

Sau nu a fost acceptat din start, ceea ce înseamnă că altcineva ar fi trebuit să fie în locul lui pe funcția de inspector șef al IPJ Constanța! O fi încurcat doamna ministru Carmen Dan borcanele! Cert este că decizia sa de a-l păstra în funcție pe Dancu, deși se știa că are simpatii liberale, a produs o mare supărare printre "greii" din gruparea amintită! Bineînțeles, o grupare eminamente pesedistă care nu l-a vrut niciodată pe Dancu, pentru simplul motiv că nu juca cum dicta sistemul...

În schimb,a fost cooptat în gruparea amintită un ofițer de la Economic, cu care a intrat în conflict, acesta fiindu-i subordonat lui Dancu! Așadar, ca să concluzionăm, se înțelege de la sine că mahării îi purtau de mai multă vreme sâmbetele!

Acum, primește de la diverse nivele ale MAI, și nu numai de acolo, numeroase sfaturi...practice! Practice, dar deloc prietenoase...Grijuliu cu starea lui generală, un important demnitar, feblețea președintelui Iohannis, m-a însărcinat să-i transmit un mesaj. Citez: "Atenție, ai deranjat sistemul!" Ne-am uitat în jurul nostru și am constatat că toate cablurile sunt la locul lor, inclusiv sistemul de transmitere TV !

Ce i se reproșează? Pe scurt, că, în loc să fie recunoscător că a primit o pensie și să-și vadă liniștit de "treburile sale casnice", s-a apucat să tulbure apele în Poliția Română, de unde a fost scos pe brânci...Chipurile, pensionat! Pensionat ca să fie tăiat de pe lista cu cei propuși să fie avansați la gradul de general! După o viață plină de sacrificii consumată în slujba cetățeanului, merita și domnia sa o astfel de răsplată! Generalul Oprea nu a făcut nimic deosebit și s-a umplut de stele! Cum care Oprea? Cel de numele căruia este legată moartea tragică a unui polițist! Păi, se compară Oprea cu Dancu?

Dar nu au vrut cei care fac legea în teritoriu și decid soarta celor care încalcă anumite reguli interne de gașcă! De pildă, un personaj s-a încurcat cu o tânără căreia i-a făcut doi gemeni! De aia ăștia sunt numiți "oameni de afaceri potenți".! Pentru că începe să devină o problemă de imagine, urmează să fie expulzat din grup!Așa a hotărât marele șef! Sunt și indivizi care țin la etica și echitatea grupului, dar doar după regulile impuse de ei!

Comisarul Dancu a intrat în atenția mafiei. Deși sunt preocupați de soarta gemenilor, își fac timp să îl intimideze pe comisarul Dancu...Cea mai interesantă amenințare sună cam așa: "Te vom controla pe ultimii 20 de ani în urmă!" Alo, domnu cu amenințarea, mi se pare mie sau scâncesc doi gemeni în biroul alăturat? Poate că trebuie să le schimbați pamperșii!

Dacă e vorba de controale pe linie profesională, pentru că eu asta înțeleg, de ce nu l-ați controlat când era activ pe funcția pe care a îndeplinit-o? Și de ce vă trebuie așa mult, 20 de ani?, ca să găsiți, fie și retroactiv, o chichiță? E clar că nu aveți unde scormoni și ce găsi! V-a pierit imaginația?

Dacă o să scriu și despre nemulțumirile altor rezerviști, de acum încolo, vreme de peste 200 de ani, o să o țineți tot în controale retroactive! Săpați, băieți, săpați, dar pe gemeni nu-i deranjați! O să dezgropați și morții? Pe mine mă îngrijorează un singur lucru. Și anume faptul că cineva își permite să ducă o cruciadă personală împotriva lui Dancu Constantin, folosinduse de arsenalul moral și tehnic al Ministerului de Interne! Cum ar spune Traian Băsescu ? Marcel Vela, nu e bine, zău așa, nu e bine!

Lucian Cristea

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu