Nepotul lui Sergio Ramos

Postat la: 12.09.2019 - 18:09

Dacă nici acum, după această nouă dublă chinuită a naționalei, nu-mi dați dreptate când vă tot spun că selecționerul Contra ne duce de râpă, vă furați singuri căciula! Băiatul ăsta cu dublă cetățenie - română și spaniolă, cu domiciliul la Madrid - ne tot amețește cu ideea că face el ce face și scoate o remiză cu ibericii.

Iar dacă n-a reușit la București, flutură remiza pentru partida retur, din noiembrie. Să-l creadă mutu și pe el, ca și pe toți cei care au naivitatea să spere că spaniolii, dacă tot sunt ca și calificați, vor prefera să se facă de râs în fața propriilor suporteri, numai ca să salveze echipa lui Burleanu și a lui Contra de două demisii care mi se par deja inevitabile!

Că Sergio Ramos și ai lui ar fi dârdâit în ultimele minute ale meciului de la București, ca nu cumva să fie egalați de tricolorii noștri, rămâne o afirmație de pomină și numai îngâmfatul și caraghiosul Contra putea emite o asemenea prostie! Eu n-aș fi omis însă că la finalul jocului ibericii erau doar în zece, după ce conduseseră cu 2-0, făcându-l pe Contra să se trezească și să introducă în teren pe Andone și Ianis Hagi. Că tot nu mai avea nimic de apărat și de pierdut!

Acuzând jucătorii că le-ar fi fost frică în prima parte a partidei, Contra - "Guriță bogată" - ne transmite gogomănia că formula cu 5 apărători, pe care numai mintea lui defensivă o putea concepe, ar fi fost, de fapt, o tactică subtil...ofensivă! Mai că i-aș da dreptate, dar cu amendamentul că invitația la atac era adresată direct spaniolilor, care s-au și distrat pe săturate în careul nostru, unde numai fenomenalul Tătărușanu a avut ceva împotrivă, de vreo 5-6 ori!

Că tactica lui Contra e una pur defensivă (chiar mai mult decât la păgubosul Daum) s-a demonstrat și în jocul cu Malta, în care, folosind 3...închizători în linia de mijloc și lăsându-l pe bancă tocmai pe ofensivul Stanciu, ne-a arătat că este cel mai fricos selecționer pe care l-a avut vreodată naționala.

În consecință, am câștigat doar cu 1-0 meciul cu cea mai slabă echipă din grupă și ne bucurăm că fraierii ca Suedia și Norvegia au încheiat la egalitate prima lor confruntare. De fapt, nu mă îndoiesc că în returul lor va urma să câștige echipa cu cele mai multe șanse de ocupare a locului doi, in timp ce noi așteptăm să ne ofere Spania remiza calificării! Asta poate pentru cine nu-l cunoaște pe războinicul Sergio Ramos, care va oferi și atunci un motiv de bucurie nepoțelului său ochelarist, deși același semn îi va putea fi adresat și lui Cosmin Contra, cu semnificația că, la cum își concepe echipa și tacticile de joc, parcă ar purta ochelari de cal. 

P.S. Sincere felicitări Biancăi Andreescu pentru marea ei victorie de la US Open, prilej cu care vă reamintesc că am semnalat încă de la finele anului trecut ofensiva senzațională a "noului val" de puștoaice din tenisul feminin mondial. Aceasta este o amenințare nu doar pentru generațiile Serenei Williams și Mariei Sharapova, ci și, sau mai ales, pentru Simona Halep și congenerele ei. 

Horia Alexandrescu
(preluat din Romania literara)

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu