EDITORIAL

 • Ambasade continentale? De ce nu

  Ambasade continentale? De ce nu

  După ce a rechemat două valuri de ambasadori, Iohannis l-a pus pe Aurescu ca, atunci când nu mai are grija sănătății lui Navalnâi și nu se mai preocupă de finanțarea presei independente (?) din Belarus, să rezolve problema petelor albe de pe atlasul diplomatic. Și anume țările în care România nu est ...

 • Șapte zile de foc

  Șapte zile de foc

  Păcătuind prin optimism, mă pregătisem să ne desfătăm cu corecția (6-0, 6-1) pe care Simona Halep i-a aplicat-o americancei Anisimova, drept revanșă pentru ofensa (2-6, 4-6) de anul trecut.

 • Dezumanizarea educației

  Dezumanizarea educației

  Printr-o coincidență, astăzi, 5 octombrie 2020, Ziua internațională a educației, încep efectiv, într-o atmosferă de confuzie generală, și cursurile universitare, după ce în ultimele zile ale săptămânii precedente au avut loc triste festivități de deschidere a anului universitar în regim covidocrat.

 • Este Donald Trump în pericol?

  Este Donald Trump în pericol?

  Nu e deloc exclus ca experimentul imperial american Donald Trump să se apropie de sfârşit. Nu pentru că va pierde votul popular, pe care se pare că îl are la dimensiuni ce amintesc de Ion Iliescu în România, ci pentru că Donald Trump nu mai arată ca o soluţie la problemele imperiului în curs de prăb ...

 • Virusul invincibilității

  Virusul invincibilității

  În alegerile prezidențiale americane din 1824, Andrew Jackson a câștigat cele mai multe voturi pentru Colegiul Electorilor, eliminându-I, pe rând, pe cei mari din timpul său: John Quincy Adams, Henry Clay și William Crawford.

 • Alegeri locale geopolitice

  Alegeri locale geopolitice

  România nu mai are graniţă directă cu Rusia, dar face frontiera UE şi NATO cu Estul Europei. Recentele alegeri locale de la noi, din timpul pandemiei 2020, par a fi, neaşteptat, cele mai interesante alegeri, cu aparenţă democratică totuşi, din ultimii 30 de ani.

 • Haosul American

  Haosul American

  Cine a urmărit dezbaterea televizată dintre Donald Trump și Joe Biden a realizat că decăderea vieții publice americane devine nu numai vizibilă prin caracterul ei mondializat, ci este replica nefalsificată a lipsei oricărei reguli civilizaționale. America nu mai are nici un fel de cadru civilizat de ...

 • Vremea hienelor

  Vremea hienelor

  Cred că nu există sentiment mai sfâșietor decât sentimentul că pe zi ce trece, ne putem da seama că România nu mai are nici o șansă de a se repoziționa într-o matcă firească, a ei, fără a dori neapărat să copieze un model societal anume.

 • Dupa alegeri

  Dupa alegeri

  Rezultatele votului de duminica pot fi vazute in diferite feluri - la nivel national, la nivelul judetelor, la nivelul fiecarei localitati. Pot fi privite prin prisma dinamicii partidelor, a prestatiei candidatilor etc.

 • Explodează pandemia în "România educată"

  Explodează pandemia în "România educată"

  Strict autentic. Se întâmplă în București. Un copil este trimis acasă de la școală. Are temperatură și este suspect. I se recomandă mamei să-l ducă la testare. Și, din acest punct, se declanșează nebunia. Veți afla cât de departe se duce. Au trecut două săptămâni de la deschiderea anului școlar. Și ...

 • Hai, Simona!

  Hai, Simona!

  Nu-mi cereți să văicăresc prelungita pasă neagră a FCSB-ului și nici să cobesc că pe Becali și ai săi îi paște o toamnă secetoasă, după ce Covid-ul le-a spulberat speranțele europene, făcându-i de ocară și-n Dealul Copoului!

 • E ciudat de ce Armand nu vrea renumararea voturilor

  E ciudat de ce Armand nu vrea renumararea voturilor

  Dumneavoastră înțelegeți de ce nu vrea USR renumărarea voturilor de la Sectorul 1? Că eu, nu. Adică, dacă suspectezi o fraudă, dacă ai dovezi că s-au folosit procese verbale false, de ce spune Clotilde Armand că legea nu permite renumărarea voturilor?