Ponta vrea să schimbe PSD? Nu. Doar pălăria

Postat la: 08.12.2019 - 11:11

Micuțul artist plastic de largă respirație națională, alias Victor Ponta, pisicuțul lui Băsescu, și-a tras bască specific nouă de "hartist", țoale de epocă, și a început opera de refacere a PSD.

Cu aerul său de "filfizon" școlit la Belle Arte de partid, își dă singur importanța pe care nu o are. Nici atunci când pozează după mimica lui Michelangelo. Desigur, nu în mărime naturală, ci la dimensiunile mai mici ale unui simplu mânuitor al rașchetei. Stă agățat, precum Fifi înaripatul, de funii. A citit el undeva că renovarea trebuie să înceapă de la tavan în jos... După regula după care se împute un pește. Chiar de sub cupola unde se ascund, acum, în timp de război, nevertebratele PSD. Acolo, sus., s-a luptat cu mâinile goale ca să o desprindă pe Viorica Dăncilă de pe tavan. S-a tras de funii și s-a agățat de fustele ei. O ținută total neadecvată când ești vânată de peste tot... A vrut, inițial, într-o emisiune televizată, să o ia la palme, dar l-a lovit pe Ciutacu în frunte, un moderator care joacă tot timpul rolul vădanei negre.

După pierderea alegerilor prezidențiale, PSD a intrat într-un lung proces de mumificare, cum s-a întâmplat și cu unii dintre foștii săi lideri de care s-a ales praful și pulberea! Aceeași soartă o are și doamna Dăncilă! Ce a fost mai greu s-a întâmplat. Dăncilă s-a rașchetat! Mai bine zis, a fost rașchetată de pe tavan cu sprijinul rașchetei micuțului artist Ponta. Nu a mai apucat să tragă ultimile sale sfori. După ce a fost desprinsă din locul unde spera să treacă furtuna, s-a prăbușit în gol. Miza dânsa pe prezența întâmplătoare și norocoasă a unei pânze de păianjen. Ca și PSD. Ca și alți foști lideri ai partidului reduși la tăcere sub forma unor statui abandonate pe rafturile istoriei. Cine nu a avut parte de statuie, s-a întâmplat și așa ceva, a ajuns pe post de murături la borcan. A mai auzit cineva de Viorel Hrebenciuc? Mai poartă cineva gulere albe cum purta el? Singurul care se bătea în eleganță și șmecherii cu Videanu, marmura pedistă... Hrebenciuc avea stofă. Și ochi frumoși. Pe mulți i-a convins pe ochii lui frumoși! Unul ca el nu s-a întors în partid!

S-a întors, în schimb, Victor Ponta! Desigur, teoretic și formal, dar deja face pe șeful salvator! Poate șef la Salvamar... Doar declarativ. Dar l-au găsit cățărat pe tavan dând cu rașcheta ascuțită bine pe pereți... I-au urmat exemplul, în materie de moloz, Oprea și Vanghelie. Au venit, ca la spital, în vizită la un coleg pus la pământ de o lungă suferință. Pentru ei, PSD este un fost coleg. Vanghelie se oferă să pună experiența sa în joc pentru refacerea PSD. Deci nu se află întâmplător acolo unde se agită cel mai mult apele. Vrea să ajute PSD! După ce a bălăcărit partidul! Om de omenie, nu-i așa, domnul Vanghelie!

Se prefigurează prima linie de reformatori ai PSD-iștilor care vor să peticească un partid care se află pe cric. Ponta, Vanghelie, Oprea. Față de ceilalți, Victor Ponta nu vine cu mâna goală. A format o sucursală. I-a dat și un nume: PRO ROMÂNIA, deși mai inspirat ar fi fost să se cheme PRO PSD... Mumificarea PSD se face prin mai multe procedee și tehnici. În prezent, se lucrează la mumificarea în regim de urgență a doamnei Viorica Dăncilă, fost conducător marcant al PSD. Deja, s-a ales praful și pulberea de dumneaei! Faza cu Dăncilă este considerată a fi cea mai rapidă metodă de ștergere a unui caz incomod de politică internă în PSD. Practic, indiferent pe ce basorelief va fi așezată, Viorica va fi redată printr-un punctișor cât se poate de mic imposibil de identificat!

În timp ce Viorica Dăncilă este zidită într-un perete rămas liber de pe vremea Meșterului Manole, domnul Victor Ponta se oferă să facă din resturi, frânturi și paie, sub forma unor chirpici, nouă versiune a PSD. Eventual, după chipul și asemănarea sa! Ponta, larga respirație națională de la PRO ROMÂNIA, care nu prea se mai vede ca partid, este pus pe fapte mari! Vrea Victor Ponta să schimbe PSD-ul? Nu. Doar pălăria.

Lucian Cristea

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu