Scumpul Monument al Bucureștiului.

Postat la: 09.05.2019 - 14:10

Oficial, Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic - AMPT este un serviciu public de interes local al Municipiului București, persoană juridică de drept public, finanțată din subvenții de la bugetul local al Municipiului București și din venituri proprii. AMPT se află în subordinea primarului general, Gabriela Firea

În spatele denumirii generoase, care inspiră onestitatea și spiritul visător al artistului, se ascunde o hidră nesătulă ce se înfruptă nesimțit din banii publici. AMPT dispune discreționar de sume colosale pe care le folosește pentru a facilita promovarea media a celui mai mare monument al Bucureștiului. Acest monument, remarcat de cei mai mulți pentru kitschul țipător, dovadă a prostului gust, de alții pentru stilul diletant dar cu note acute de exprimare, seamănă cu un instrument gol pe dinăuntru, să-i spunem o trompetă din alamă, care bine lustruită, în lumina reflectoarelor dă impresia strălucirii aurului.

Monumentul beneficiază de promovare media generoasă prin bugetul AMPT, alimentat din banii plătiți de bucureștenii contribuabili. În 2018, doar cu promovarea Monumentului s-au cheltuit 49 milioane lei, iar în 2019 s-au prevăzut în buget alți 34 milioane lei. Banii revărsați cu generozitate sunt motivul pentru care vedeți cascade de știri și dezbateri inepte despre sârme și promisiuni trâmbițate public. Monumentul poartă și un nume Notre Madame de București.

P.S. Aștept o comunicare publică în urma controlului Curții de Conturi, în lipsa unui audit dispus de Consiliul General.

Gabriel Dumitrascu

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu