Ciolacu a afirmat că PSD va depune moțiune de cenzură dacă PNL își asumă răspunderea pe electorale

Postat la: 09.12.2019 12:23

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, înaintea şedinţei Buroului Politic provizoriu, că partdul discută strategia la moţiunea de cenzură împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu.

Totodată, şi ce va face în cazul în care Guvernul Orban decide să-şi asume răspunderea pe vreun pachet de legi electorale. Ciolacu a anunţat că, în acest caz, PSD va depune moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, împreună cu alţi parteneri din Parlament şi, dacă va avea majoritate, va veni şi cu o propunere pentru un nou premier, mai scrie News.ro.

"Avem mai multe decizii de luat, administrative, de format şi cele două grupuri, grupul de lucru pentru diasporă şi grupul de lucru în relaţia cu sindicatele, dar avem şi o serie de decizii politice", a anunat, luni, Marcel Ciolacu, înaintea şedinţei Biroului Policit provizoriu al PSD. Ciolacu a expicat că se discută strategia la moţiunea simplă din Senat, depusă împotriva ministrului Florin Cîţu, ministrului Finanţelor, dar şi ce va face PSD în cazul în care Guvernul Orban decide asumarea răspunderii pe un pachet de legi electorale.

"O decizie foarte clară, în cazul în care actualul Guvern o să vină cu asumarea răspunderii pe legile electorale, decizia să fie ca PSD împreună cu alţi parteneri din Parlament să depunem o moţiune de cenzură. Cu siguranţă, dacă vom depune o moţiune de cenzură şi vom constata că avem o majoritate pentru ca această moţiune să aibă şi efecte juridice, respectiv Guvernul Orban să cadă, vom avea o strategie şi de a veni cu o propunere de nou Guvern", a mai spus Ciolacu. Şedinţa social-democraţilor are loc la sediul central al partidului din Bucureşti.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu