Dancilă, război pe două fronturi. Contre cu Iohannis și Dragnea pe remanierea Guvernului

Postat la: 17.05.2019 10:10

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat că va exista o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD în care se vor lua decizii legate de remaniere. Ea a mai spus că este necesară o remeniere atâta timp cât "avem trei miniştri interimari".

Dăncilă îl contrazice astfel pe președintele Klaus Iohannis, care a declarat că este vorba de o "oportunitate", atribut pe care primul-ministrul și-l revendică. Nici cu președintele propriului partid, Liviu Dragnea, Dăncilă nu este pe aceași lungime de undă.

Viorica Dăncilă a fost întrebat, joi, la Târgu Mureş, dacă va mai avea loc remanierea, având în vedere că Liviu Dragnea a spus că pentru el subiectul este deocamdată închis şi a precizat că decizia va fi luată într-o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD,

"Am văzut răspunsul preşedintelui, un răspuns care arată că se referă doar la o oportunitate. Oportunitatea aparţine primului ministru. Mă aşteptam să fie probleme legate de legalitate, pentru că aşa trebuia să arate motivarea. Vom avea o şedinţă a Comitetului Executiv şi vom lua decizii în ceea ce priveşte remaniere. Remanierea trebuie să aibă loc, avem trei miniştri interimari", a declarat Viorica Dăncilă.

Tot ieri, Liviu Dragnea a declarat că pentru el subiectul remanierii este deocamdată închis. "Subiectul remanierii pentru mine e închis astăzi. Discutăm după alegeri", a spus Dragnea, potrivit digi24.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, premierului Viorica Dăncilă, trei scrisori în care motivează respingerea celor trei miniştri propuşi pentru Ministerul Justiţiei, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni şi Ministerul Fondurilor Europene. Şeful statului susţine că niciunul dintre cei trei candidaţi nu are experienţa necesară gestionării domeniului pentru care a fost propus.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu