Guvernul Orban a găsit un miliard de lei pentru primăriile liberale. La schimb, fără bani de alocații și pensii pentru copii si batrani

Postat la: 24.06.2020 10:39

Guvernul Orban pregătește un „cadou" de un miliard de lei pentru primării, în plus față de 3 miliarde de lei alocați deja prin legea bugetului de stat, în contextul restrângerilor bugetare generate de criza economică. Sunt vizate in special primariile liberale, intrucat PNL e la putere si aproba discretionar.

Prin Legea bugetului de stat pentru anul 2020 au fost aprobate 3,2 miliarde de lei pentru finanțarea PNDL I și II. Ritmul cererilor de finanțare este de 150 de milioane de lei pe săptămână, astfel că suma se va epuiza în aproximativ două săptămâni. Din acest motiv, Executivul va aloca, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, suma suplimentară de 1 miliard de lei pentru finanțarea Programului Național de Dezvoltare Locală etapele I și II.

Plenul reunit al Parlamentului a amendat, săptămâna trecută, legea rectificării bugetare astfel încât primăriile au primit alți 930 de milioane de lei în plus pentru a acoperi găurile la buget generate de cheltuielile din epidemie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu