Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_3m2dsuleko1iqmut4o7hcatmk2, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Iohannis, atac la Cioloș: Tot felul de politicieni se agață de tema Kovesi procuror european

Iohannis, atac la Cioloș: Tot felul de politicieni se agață de tema Kovesi procuror european

Postat la: 10.07.2019 19:02

Klaus Iohannis l-a ironizat, miercuri, pe Dacian Cioloș referitor la susținerea pentru Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror-șef european. "Fiind o temă de mare vizibilitate, tot felul de politicieni se agață de ea", a spus președintele.

În declarația de presă susținută miercuri la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a fost întrebat și despre afirmațiile lui Dacian Cioloș, care spunea că a discutat cu președintele francez Emmanuel Macron pentru susținerea fostei șefe a DNA la conducerea Parchetului European.

Iohannis a râs, după care a răspuns: "Fiind o temă de mare vizibilitate, tot felul de politicieni se agaţă de ea. Dar dacă contribuie la reuşită, e bine".

Nici premierul Viorica Dăncilă nu a exclus susținerea Codruței Kovesi în funcția de procuror-șef european. Ea declara, tot la sfârșitul săptămânii trecute, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Contracandidatul Laurei Codruța Kovesi la conducerea parchetului European este francezul Jean-François Bohnert. Jean-François Bohnert este favorit pentru șefia Parchetului Național Financiar din Franța, corespondentul DNA, relata postul de televiziune TV5Monde. În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcția de șef al Parchetului Național Financiar, Laura Codruța Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcția de procuror-șef în cadrul Parchetului European.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu