Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_pekn4sicr6uj7oh7aodrvahlb5, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Liderul deputaților PSD la adresa PNL: "De câteva luni asistăm cum v-ați luat la trântă cu bătrânii României"

Liderul deputaților PSD la adresa PNL: "De câteva luni asistăm cum v-ați luat la trântă cu bătrânii României"

Postat la: 22.09.2020 16:28

Izbucnire din PSD după ce PNL a încercat să blocheze majorarea pensiilor cu 40%. Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, îi acuză pe liberali că au canalizat „foarte multă energie" pentru a bloca itrarea în vigoare a majorării punctului de pensie cu 40%: „De câteva luni asistăm cum v-ați luat la trântă cu bătrânii României".

„Ați canalizat foarte multă energie în a bloca intrarea în vigoare a acestei legi. Practic, de câteva luni asistăm cum v-ați luat la trântă cu bătrânii României. Ludovic Orban și guvernul ne anunță zi de zi cum dă bătălie după bătălie, e și mândru de treaba asta, pentru a nu intra în vigoare majorarea pensiilor cu 40%", spune liderul deputaților PSD, Alfred Simonis.

Proiectul de rectificare bugetară adoptat de Guvern, dar documentul a fost modificat în comisiile de specialitate de majoritatea PSD. Cea mai importantă modificare se referă la abrogarea articolului care prevede creșterea pensiilor cu doar 14% de la 1 septembrie. Dacă forma adoptată în comisii ar trece şi de votul parlamentarilor, pensiile ar trebui majorate cu 40%, potrivit legislaţiei în vigoare.

Comisiile au mai adoptat un amendament, propus tot de PSD, care prevede majorarea sumelor repartizate unităților administrativ-teritoriale cu 1 miliard de lei, în timp ce pentru municipiile reședință de județ se alocă suplimentar 500 de milioane de lei, urmând să fie repartizați în mod egal indiferent de culoarea politică a administrației locale.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu