Onţanu a fost candidatul PSD la Primăria Sectorului 2 doar o săptămână. Social-democraţii renunţă la el

Postat la: 07.08.2020 09:00

Neculai Onțanu nu mai este candidatul susţinut de PSD pentru Primăria Sectorului 2. Surse din rândul social-democraţilor citate de Digi24 au precizat că decizia vine la doar o săptămână de la anunţarea candidaturii. Astfel, PSD l-ar putea merge pe mâna lui Dan Cristian Popescu. Actualul viceprimar nu a fost susţinut de PNL, care a cedat candidatura de la Sectorul 2 Alianţei USR-PLUS.

Înţelegerea dintre PSD şi Neculai Onţanu a picat, au precizat surse din cadrul partidului, conform Digi24. Motivul: fostul edil ar fi ridicat prea multe pretenţii la negocierile purtate cu social-democraţii. Săptămâna trecută, PSD îl anunța pe Neculai Onțanu drept candidat la sectorul 2. Social-democraţii se înţeleseseră cu Onţanu să se înscrie în PSD, iar partidul să facă o alianţă cu ADER, formaţiunea politică înfiinţată de fostul edil.

"Săptămâna asta Onțanu a cerut să facem alianță cu ADER la toate primăriile, inclusiv la Primăria Capitalei. Nu se poate așa ceva" au declarat surse din PSD, conform Digi24. Două nume sunt vehiculate pentru o posibilă candidatură, în locul lui Onţanu. Este vorba despre liberalul Dan Cristian Popescu sau despre președintele PSD Sector 2, Rodica Nassar.

Viceprimarul Dan Cristian Popescu (PNL) a anunţat, miercuri, că va candida la Primăria Sectorului 2, urmând să se înscrie în cursa electorală ca independent şi ulterior să negocieze cu partidele dispuse să-l sprijine în cursa electorală. Popescu nu mai poate candida din partea PNL la Sectorul 2 deoarece, la negocierile cu USR-PLUS, Ludovic Orban a decis să cedeze şi să sprijine candidatura lui Radu Mihaiu (USR). De altfel, Dan Cristian Popescu s-a întâlnit joi şi cu Gabriela Firea, președintele PSD București.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu