Proiectul PER a fost adoptat de Guvern, prin OUG

Postat la: 17.05.2019 10:13

COMUNICAT DE PRESA. În urma protocolului de colaborare dintre PSD şi PER, unul dintre cele cinci proiecte negociate în martie, a fost adoptat: reducerea TVA la produse bio şi tradiţionale.

Ca urmare a discuţiilor de lucru între echipele celor două partide, s-a convenit ca reducerea TVA pentru aceste categorii de produse alimentare să fie de 5%, cu menţiunea ca în timp să existe şi alte etape în care această măsură fiscală să atingă cea mai mică valoare, în acord cu prevederile europene, şi care să ajute producătorii autohtoni.

Astfel, executivul a adoptat, în şedinţa de marţi, o ordonanţă de urgenţă care reglementează reducerea cotei de TVA de la 9 la 5% pentru produsele alimentare bio şi tradiţionale.

Este un act lăudabil al Guvernului României şi ne bucurăm că Partidul Ecologist Român a avut un rol important în promovarea acestei măsuri fiscale. Mai mult, salutăm implicarea imediată a Ministerelor Agriculturii şi al Finanţelor, şi le mulţumim pentru colaborarea profitabilă pentru români.

Amintim că protocolul PSD- PER cuprinde încă patru proiecte care urmează a fi adoptate în perioada următoare, perioadă în care Partidul Ecologist Român va susţine candidaţii social-democraţi la alegerile europarlamentare din 26 mai a.c.

Prim-vice președinte, Simona Man

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu