Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_s3ho3m7ahtguo142nh2i7eeh82, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
PSD a dat lovitura: Terenurile agricole nu mai pot fi vândute prea uşor străinilor

PSD a dat lovitura: Terenurile agricole nu mai pot fi vândute prea uşor străinilor

Postat la: 15.07.2020 21:54

Noua lege iniţiată de deputatul PSD, Alexandru Stănescu, a vânzării terenurilor AGRICOLE, care restrânge drepturile străinilor de a cumpăra sute de hectare, a fost declarată constituțională!

Asta după ce PNL şi USR s-au opus vehement şi au depus contrastaţii la Curtea Constituţională a României.

Potrivit legii, în cazul în care cei cu drept de preemţiune (rude, arendași, vecini, tineri fermieri) nu își exercită dreptul legal, terenul nu poate fi cumpărat decât de alți fermieri cu activitate de cel puțin 5 ani în România. Mai precis, un cetățean român sau străin care nu a locuit în România în ultimii cinci ani și care nu lucrează în domeniul AGRICOL nu poate cumpăra un teren agricol.

În Ungaria, o astfel de lege fiinţează încă din 2012. Foarte mulţi proprietari austrieci au dat în judecată guvernul Orban pe baza Tratatului de bază al UE. Guvernul maghiar a preferat să plătească speţe judecătoreşti, decât să le dea străinilor dreptul de a cumpăra hectare de teren AGRICOL.

Dacă în Banat, preţul unui ha este între 5.000-8.000 de euro, în Vaslui, e cu 30% mai puţin. În Germania, de pildă, o ţară cu o puternică subvenţie AGRICOLĂ, preţul unui hectar depăşeşte 30.000 de euro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu