PSD propune impozitarea progresivă a marilor averi

Postat la: 30.06.2020 17:30

Liderul interimar PSD Marcel Ciolacu a transmis marți că susține impozitarea progresivă a averilor astfel încât povara crizei să nu fie suportată la fel de cei cu venituri reduse și de cei cu „vile somptuoase, iahturi sau bărci cu motor". Social-democratul consideră că modificările ar putea fi introduse de viitoarea guvernare.

„Susțin impozitarea marilor averi, nu a muncii! Sper că e clar și pentru cei din PNL care încearcă să deturneze în mod populist această temă. Le reamintesc că PSD a redus impozitul pe venitul din muncă de la 16% la 10%, iar atunci PNL s-a opus! În viziunea noastră, munca trebuie încurajată, nu supra-impozitată.

Pe de altă parte, cred că într-o țară precum România, în care decalajele sociale sunt foarte mari, trebuie să avem curajul de a pune în discuție impozitarea averilor mari și foarte mari. Dacă PNL vrea să îi apere pe cei cu vile somptuoase, cu iahturi sau bărci cu motor, ori cu mașini de lux, este decizia lor politică. Din perspectiva noastră, sarcina trebuie redusă la cei care au mai puțin și crescută la cei care au mai mult! Așa e normal, așa e echitabil!", a scris Ciolacu.

„Vorbim desigur de o reformă fiscală mai amplă care în mod cert nu poate fi pusă în practică în această perioadă de incertitudini, marcată de incapacitatea Guvernului de a veni cu soluții de sprijin pentru economie. Dar este o temă care merită și trebuie dezbătută în perspectiva unei schimbări la guvernare", a adăugat liderul interimar PSD.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu