Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_kl9iqsvajjlu5bs24vsjdhgbv3, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Rareș Bogdan: "A venit momentul să verificăm firmele care trimit oameni la muncă în Europa, să vedem dacă nu sunt trași pe sfoară"

Rareș Bogdan: "A venit momentul să verificăm firmele care trimit oameni la muncă în Europa, să vedem dacă nu sunt trași pe sfoară"

Postat la: 09.05.2020 09:34

Europarlamentarul Rareș Bogdan susține că firmele care trimit oamenii la muncă în străinătate ar trebui verficate pentru a se vedea dacă "românii nu sunt trași pe sfoară". Rareş Bogdan a vorbit despre situaţia muncitorilor români plecaţi în străinătate la munca sezonieră.

"După 12 ani în care românii au lucrat peste tot în Europa fără să li se respecte drepturile, cred că a venit momentul să verificăm firmele care trimit oameni la muncă în Europa, să vedem dacă nu sunt trași pe sfoară. Din păcate, în cazul sparanghelului, oamenii au semnat pe 13,5 euro pe oră, iar acolo se trezeau că le dădeau 8 euro. Plus că li se opreau banii de avion, 280 de euro. (...) Trebuie să vedem care sunt condițiile în care lucrează cetățenii români în afară. Azi au plecat și primii asistenți sociali cu trenuri, spre Austria. În prima etapă urmează să înlocuiască alți cetățeni români, care au stat deja două luni jumătate peste durata contractelor. Ei sunt plătiți, dar nu mai pot fizic și psihic", a declarat Rareș Bogdan.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu