Scandal incredibil la PNL Giurgiu provocat de un fost deputat PDL condamnat pentru șantaj

Postat la: 06.06.2020 09:02

Fostul deputat PDL Dan Păsat, condamnat la sfârșitul lui 2013 la 3 ani de închisoare pentru șantaj, a declanșat de câteva săptămâni un scandal neașteptat în organizația PNL Giurgiu.

Acesta a anunțat că va candida ca independent pentru a deveni primar al comunei giurgiuvene Bucșani, fiind susținut de către deputatul Toma Petcu, fost ministru ALDE al Energiei in cabinetele Grindeanu și Tudose. Numai că, președintele PNL local, europarlamentarul Dan Motreanu, nu este de acord ca deputatul de Giurgiu Toma Petcu, fost PD, PNL, ALDE, revenit de curând la PNL, să îl susțină pe Dan Pasat. Mai mult, Dan Motreanu l-a anunțat pe Toma Petcu că liberalii vor avea un candidat propriu cu mari șanse să câștige primăria acestei comune și că nu este de acord ca PNL să aibă un candidat slab care să facă figurație pentru ca Pasat să câștige primăria de la Bucșani. De asemenea, Dan Motreanu l-a atenționat pe Toma Petcu că Ludovic Orban nu este de acord cu ceea ce face acesta.

Dan Pasat a fost trimis în judecată în aprilie 2011 pentru trei fapte de șantaj, dar și pentru alte fapte de fals. El a încercat să-și acopere faptele de șantaj prin fals. Procurorii anticorupție au susținut că, în anul 2009, Dan Pasat, alături de cei doi inculpați din dosar, a amenințat doi reprezentanți ai unei societăți comerciale, astfel încât fostul deputat intenționa să obțină contractele pe care societatea respetivă le avea cu câteva primării din județul Giurgiu. Procurorii au arătat că firma condusă, doar în acte, de soția lui Dan Pasat pentru că cel care conducea operațiunile era chiar fostul deputat a obținut aproximativ 2 milioane de lei din contracte cu statul. Mai exact, aceste contracte au fost concesionate de societățile care le câștigaseră inițial.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu