USR anunță oficial vicepreședinții aleși. Echipa lui Barna are majoritate

Postat la: 15.09.2019 19:15

Cinci din cei nouă vicepreședinți votați în cadrul Congresului de la Timișoara sunt în „Echipa Barna la guvernare", ceea ce înseamnă că Dan Barna își păstrează majoritatea. USR a votat, duminică, și modificarea statutului pentru a limita cumulul de funcții alese în interiorul partidului la maximum două și pentru a introduce o serie de incompatibilități.

Lista celor nouă vicepreședinți este următoarea: 1. Iulian Bulai - „Echipa Barna USR la guvernare", 2. Claudiu Năsui - „Echipa Barna USR la guvernare", , 3. Cristina Prună - „Echipa Barna USR la guvernare", 4. Stelian Ion - „Uniți Salvăm România", 5. Nicolae Bogdănel Ștefănuță - „Uniți Salvăm România", 6. Liviu Mălureanu - „Echipa Barna USR la guvernare", 7. Cătălin Drulă - „Echipa Barna USR la guvernare", 8. Cristian Seidler - „Uniți Salvăm România", 9. Allen Coliban - „USR echilibrat".

Astfel, Dan Barna are majoritate în ceea ce privește vicepreședinții. USR a votat, duminică, în cadrul Congresului de la Timișoara, și modificarea statutului pentru a limita cumulul de funcții alese în interiorul partidului la maximum două și pentru a introduce o serie de incompatibilități, potrivit unui comunicat de presă al formațiunii.

„Astfel, membrii Congresului au modificat articolul 21 din statut prin votarea unui al patrulea alineat care prevede, că: (4) Un membru USR nu poate deține simultan mai mult de două funcții alese în cadrul partidului, la orice nivel. Prin funcții alese în cadrul partidului nu se înțelege cea de reprezentant la Congres, Conferința Județeană/ Municipală, Adunarea Generală, Comitetul Politic și/ sau de membru în diverse comitete și comisii tematice", se arată în comunicatul de presă al USR.

Membrii Congresului USR au introdus o serie de incompatibilități în statut pentru a seta un nou standard de integritate în viața politică din România. Astfel, alineatul (3) al articolului 21 a fost modificat și în urma votului exprimat el prevede, că:

„(3) Persoanele plătite din fonduri USR, precum și cele plătite din indemnizații/ fonduri la dispoziția parlamentarilor, europarlamentarilor, miniștrilor, consilieri ai miniștrilor, primarilor și președinților de consilii județene USR, ori angajați de către aceștia, și persoanele angajate la grupul parlamentar sau europarlamentar al USR, sunt incompatibile cu funcția de membru în organele de conducere, arbitraj și control de la orice nivel al Biroului Național și al Comisiei Naționale de Arbitraj, sau al Comisiei Naționale de Cenzori", conform sursei citate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu