USR își modifică statutul ca să-i poată susține în alegeri pe candidații independenți, pornind de la cazul Nicușor Dan

Postat la: 03.10.2019 10:05

​​USR se va întruni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru a modifica statutul partidului, astfel încât formațiunea să poată susține și candidați independenți la alegeri. Printr-o astfel de modificare va fi posibil ca Nicușor Dan, de exemplu, să propună USR să-l sprijine ca independent la alegerile pentru Primăria Capitalei, anunță USR.

"Biroul Național al USR a decis în ședința de miercuri că este necesar un regulament pentru susținerea candidaților independenți la alegeri. În prezent, Statutul USR are doar prevederi legate de alegerea candidaților partidului dintre membrii USR. În lipsa unui asemenea regulament, deciziile filialelor locale de a susține candidați care nu sunt membri USR ar putea fi deschise contestărilor din punct de vedere statutar și legal", transmite USR într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Astfel, USR se va întruni în Comitet Politic pe 30 noiembrie pentru modificarea statutului, astfel încât formațiunea să îl poată susține pe Nicușor Dan ca independent la alegerile pentru Primăria Capitalei.

"Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic pentru data de 30 noiembrie pentru discutarea acestui regulament. Comitetul Politic al USR este singurul organism statutar care poate aproba regulamentele de alegeri și care poate decide asupra alianțelor și asocierilor politice și electorale. Ca urmare a adoptării acestui regulament, Nicușor Dan, de exemplu, va putea propune USR să-l sprijine ca independent la alegerile pentru Primăria București, iar USR va putea decide în mod statutar dacă îi oferă susținere", mai transmite USR.

În 16 septembrie, deputatul Nicuşor Dan a anunţat că s-a înscris în cursa internă a USR Bucureşti pentru alegerea candidatului pentru Primăria Capitalei. De asemenea, Vlad Voiculescu este candidatul PLUS la alegerile pentru Primăria Capitalei. În 2016, opoziţia a avut o tentativă de a se alia pentru a susţine un candidat unic la Primăria Capitalei, însă PNL nu s-a înțeles cu celelalte partide.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu