Viorica Dăncilă, decizie surpriză: Premierul a trimis la Cotroceni noi propuneri de miniștri interimari

Postat la: 04.10.2019 14:48

Viorica Dăncilă a trimis către președintele Iohannis noi propruneri de miniștri interimari. Gabriel Leș este propus minister de Interne, iar Daniel Sucui, propus la Ministerul Justiției. De asemenea, un alt nume vehiculat este Nicolae Hurduc pentru Ministerul Educației.

Potrivit unor surse din interiorul PSD, premierul a trimis noi propuneri de interimari pe masa şefului statului. Pe listă se află Gabriel Leş la Ministerul de Interne şi Daniel Suciu la Justiţie. Mişcarea vine la scurt timp după ce a lansat al treilea mesaj public în care îi cere insistent preşedintelui să dea undă verde mniştrilor interimari.

Curtea Constituţională (CCR) a publicat miercuri motivarea deciziei prin care îl obligă pe preşedintele Iohannis să îi numească de îndată pe Niculae Bădălău, Ioan Deneş şi Radu Oprea în fruntea ministerelor Energiei, Apelor, respectiv Mediului de Afaceri. În plus, şeful statului trebuie să o revoce „de îndată" pe Ana Birchall din funcţia de ministru al Justiţiei.

Interimatele celor trei nu pot depăşi 45 de zile, conform Constituţiei. În acest interval, premierul trebuie să vină în Parlament pentru a primi un nou vot de validare. În cazul în care PSD nu strânge 233 de voturi (majoritate absolută). Cei trei urmează să-i înlocuiască interimar în funcţie pe miniştrii Anton Anton, Graţiela Gavrilescu şi Viorel Ilie, care au demisionat după ce conducerea ALDE a decis retragerea de la guvernare.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu