Becali râde de CSA Steaua: "O să-i țin 5 ani în Liga a III-a, o să mă distrez cu ei"

Postat la: 19.07.2017 16:06

Becali râde de CSA Steaua. "Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că va bloca timp de cinci ani promovarea formației de fotbal CSA Steaua, înființată de MApN, atunci când aceasta va ajunge în Liga a III-a pentru a se distra.

El nu a dorit să dezvăluie și modalitatea prin care va împiedica echipa Armatei să promoveze în Liga a II-a. „Pentru mine nu mai reprezintă niciun pericol echipa CSA, chiar mă ajută. Că așa nu mai plătesc amenzi, nu mai am treabă cu suporterii. Am scăpat de Peluza Sud, iar Peluza Nord zic că nu vin (n.r. - la meciurile FCSB), dar încet-încet tot vin. Mă distrez când îi văd pe cei de la CSA, să zicem că ajung în Liga a III-a... Dar când ajung, eu o să-i țin în Liga a III-a vreo cinci ani ca să mă distrez cu ei. Când o să ajungă în Liga a III-a, acolo o să rămână. Cum? O să vedeți. Dar o să îi țin. Și să zicem că ajung să promoveze în Liga I, dar conform legii nu au voie să joace în Liga I. Să vedem cine vine cu bani, dar să comande ei (n.r. - Armata). Că ei pot să facă peste 10 ani altă Steaua. Ei pot să facă zece Stele. Dar Steaua este una singură, iar aia este FCSB, continuatoarea și succesoarea, așa e și la UEFA", a spus finanțatorul, citat de Agerpres.

La tragerea la sorți pentru turul 3 preliminar al UCL, viceacampioana a apărut sub titulatura Fotbal Club FCSB. Becali râde de CSA Steaua și atacă MApN: "În loc să cumperi camioane dai bani la fotbal?" El se întreabă de ce Ministerul Apărării investește în fotbal când Armata Română nu are echipamente militare noi. „Mă întreb și eu, dacă armata are camioane în care mor soldați... păi tu în loc să cumperi camioane dai bani la fotbal? Pentru ce să dai bani, că oricum nimic nu vor face. Se iau după Talpan", a afirmat el.

Becali susține că echipa de fotbal CSA Steaua nu poate avea palmaresul până în 2003. „Marius Lăcătuș (n.r. - directorul tehnic al CSA Steaua) zice că până în 2003 este palmaresul CSA-ului... Dar cum au făcut? L-au luat și l-au pus în cui? L-ați îngropat și l-ați dezgropat voi acum? Voi ați predat în 2000 palmaresul și echipa lui Păunescu, la asociație... păi cum să mai aveți voi palmares dacă l-ați predat în 2000? Există acte pentru asta, iar dacă l-ați dat, nu mai aveți cum să îl dețineți. Iar eu l-am luat de la asociație, eu sunt succesorul, e simplu", a adăugat Becali.

Clubul Sportiv al Armatei și-a înființat la sfârșitul anului 2016 o echipă de fotbal, iar fostul internațional Marius Lăcătuș a fost numit antrenor-coordonator (director tehnic). Echipa CSA Steaua va fi înscrisă în Liga a IV-a sau a V-a începând cu sezonul competițional 2017-2018 și are ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020.

Înființarea echipei militare vine ca urmare a litigiului dintre Clubul Sportiv al Armatei Steaua și gruparea din Liga I, FC Steaua București, în urma căruia clubul finanțat de Gigi Becali a pierdut dreptul de folosire a mărcii „Steaua București" și a fost obligat să își schimbe denumirea în FCSB.
Citește și: Lovitura primită de Boureanu. Anunțul de ultimă oră al procurorilor. Este acuzată și iubita lui!

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu