CSA Steaua a câştigat procesul de palmares cu Gigi Becali! FCSB a rămas doar cu 5 titluri de campioană. Echipa din Liga a 4-a e cea mai titrată echipă din România

Postat la: 05.07.2019 14:36

CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu FC FCSB, clubul care aparţine lui Gigi Becali! Tribunalul Bucureşti a stabilit, astăzi, 5 iulie 2019, că palmaresul Steaua aparţine CSA Steaua din 1947 - 2003! Este hotărârea din primă instanţă, dar Becali se poate îndrepta spre Curtea de Apel.

Armata a deschis pe 29 decembrie 2017 ultima mare ofensivă în Justiţie care mai rămăsese neiniţiată împotriva FC FCSB şi a lui Gigi Becali, din lungul "război" pentru Steaua.

În toate intervenţiile publice ale lui Becali, dar şi în actele oficiale ale FC FCSB, se menţionează că această echipă este continuatoarea echipei Steaua şi că deţine Cupa Campionilor din 1986 şi Supercupa Europei din 1987. Argumentul era folosit de simpatizanţii lui Becali, care invocau faptul că Armata evita un proces tocmai pentru că ştia că va pierde.

FCSB, 5 titluri în Liga 1

Armata a solicitat instanţei recunoaşterea proprietăţii CSA Steaua asupra a 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, a Cupei Campionilor Europeni din 1986, a Supercupei Europei din 1987.

Victoria juristului Florin Talpan este sinonimă cu dezastrul pentru vicecampioana României. FC FCSB rămâne cu cinci campionate (2005, 2006, 2013, 2014, 2015), trei trofee de Cupa României (2011, 2014, 2015) şi două Supercupe ale României (2006 şi 2013) - adică performanţele obţinute din 2004 până acum.

Până acum, CSA Steaua, reprezentată de juristul Talpan, a câştigat toate dosarele contra lui Becali şi FC FCSB. Cele mai importante sentinţe au fost cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, emisă în decembrie 2014, care a anulat marca Steaua înregistrată de Gigi Becali, apoi cea a Curţii de Apel, din decembrie 2016, prin care lui Gigi Becali i se interzicea să mai folosească, pentru clubul său, numele Steaua.

Toate contraatacurile iniţiate de Becali au eşuat: instanţele au respins definitiv cererea latifundiarului de a anula marca Steaua înregistrată de Armată şi solicitarea de a suspenda executarea sentinţei date de Curtea de Apel în decembrie 2016.

CSA Steaua şi-a reînfiinţat în 2017 secţia de fotbal, iar echipa a fost înscrisă în Liga a 4-a Bucureşti. Cu Marius Lăcătuş manager în această perioară, echipa şi-a ratat de fiecare dată obiectivul, acela de a câştiga campionatul şi de a promova în Liga a 3-a. Anul trecut s-a clasat pe locul 2, în spatele Rapidului, iar în acest an a terminat pe aceeaşi poziţie, în spatele celor de la Carmen.

Bumbescu: "Tot timpul a fost palmaresul la CSA Steaua"

Unul dintre eroii finalei de la Sevilla, din 1986, Adrian Bumbescu (59 de ani), a reacţionat la scurt timp, după ce Tribunalul Bucureşti a hotărât că palmaresul Steaua, din 1947-2003, aparţine CSA Steaua!

Bumbescu este antrenor la o grupă de copii şi juniori de la CSA Steaua, iar legenda roş-albastră a reacţionat la câteva minute de la decizia instanţei. Fostul fotbalist susţine că nu trebuia să se ajungă până în instanţă, întrucât Federaţia Română de Fotbal putea soluţia cazul mai rapid. "Tot timpul a fost palmaresul la CSA Steaua. De ce să mai câştige? Trebuia ca FRF să decidă acest lucru după ani de zile. Au hârtiile originale, dar ei nu au înţeles.

Vom promova singuri, pentru că am înţeles că nu se va mai face acel play-off. Se face şi acest stadion minunat şi vrem să jucăm pe acest stadion emblematic", a declarat Adrian Bumbescu pentru ProX.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu