Doliu în fotbalul românesc: A murit antrenorul Ionuț Popa

Postat la: 25.06.2020 - 14:40

​Antrenorul Ionuţ Popa a murit, joi, la vârsta de 67 de ani, la Spitalul Judeţean Arad, unde era internat, informează specialarad.ro.

La 9 iunie, Popa a suferit un stop cardio-respirator şi a fost internat la Spitalul Judeţean Arad.

El a fost transporat de urgenţă la secţia UPU, unde a fost resuscitat şi apoi transferat pe secţia ATI, starea sa fiind gravă.

În dimineața zilei de joi, „Mister", cum îi spuneau jucătorii pe care i-a antrenat, a suferit un nou stop-cardiorespirator, iar medicii nu l-au mai putut resuscita.

În urmă cu mai mult de un an, lui Ionuţ Popa i-au fost descoperite tumori la nivelul capului, care nu puteau fi operate.

De-a lungul carierei a trecut pe la echipele UTA Arad, FC Bihor Oradea, Poli Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Șoimii Pâncota și Poli Timișoara. Ultima dată a stat pe banca echipei UTA Arad, susține News.ro.

Ce spunea antrenorul la începutul anului

"Mă simt ca un om bolnav, dar poate că asta îmi este soarta. Nici eu nu știu dacă se mai pot face multe pentru mine. Din păcate, medicii nu îmi pot face operația la cap, iar acest lucru îmi complică mult starea de sănătate" - Ionuț Popa, pe 10 ianuarie, anul în curs.

Ionuț Popa: născut 17 aprilie 1953, la Săvârșin. Data decesului: 25 iunie 2020, Arad.

Ionuț Popa, câteva dintre declarațiile memorabile date de-a lungul carierei de antrenor:

"În România nu e bine să îți dai demisia, pentru că se găsește unul care să ți-o semneze în cinci minute și rămâi șomer"

"Aș vrea să promoveze ăștia mai slabi, să avem și noi de cine râde"

"Nu sunt mulțumit de transferuri, aș fi vrut să vină Messi"

"Mi-aș aduna familia, câinii și o sticlă de palincă. Măcar atunci când vine sfârșitul, aș fi amorțit. N-aș simți mare lucru" - Ionuț Popa, despre sfârșitul lumii.

"Când îl văd pe Messi cum tot driblează mă apucă dracii. Nu mai suport să-l văd"

"Sincer, mie nu-mi place să mă duc la Vaslui. Păi, la ultimul meci au venit cu un tablou de-al meu și scria <Popa prostu>"

"N-am auzit de Botoșani, ăsta e oraș? Hai, mă, că am glumit, e în țară, da?"

"Dacă înainte credeam că doar 25% este noroc în fotbal, iar 75% știință, după ce am văzut Chelsea cu Barcelona mi-am schimbat opinia. Păi după acest meci cred că fotbalul înseamnă 95% noroc și bulangeală. Astea nu pot fi antrenate. Cât despre penalty-ul ratat de Messi, dacă aveam un pistol trăgeam în televizor"

"Dacă aveam semnal bun la telefon, azi eram la Steaua"

"Guardiola mi-a promis că trimite jucători la Iași"

Ionuț Popa era cunoscut în lumea fotbalului pentru declarațiile sale savuroase. Mai jos puteți vedea niște exemple în acest sens.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu