Formula 1: Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al Portugaliei și a doborât recordul lui Michael Schumacher

Postat la: 25.10.2020 - 19:42

Lewis Hamilton s-a impus în Marele Premiu al Portugaliei și se apropie de titlul mondial cu numărul 7. Pilotul lui Mercedes a reușit victoria cu numărul 92 din carieră și l-a depășit pe legendarul Michael Schumacher.

Formula 1 s-a întors pe tărâm portughez după 24 de ani. Circuitul Internațional din Algarve a fost gazda unui moment istoric. Lewis Hamilton a ajuns la 92 de victorii și l-a depășit pe Michael Schumacher, care are în palmares 91 de succese în „Marele Circ".

Hamilton a avut emoții doar în prima parte a cursei. Pilotul britanic a pornit din „pole position", dar a fost depășit de Valtteri Bottas. La un moment dat a ajuns chiar pe locul trei, dar nu s-a pierdut cu firea. În turul cu numărul 20 a preluat primul loc și nu l-a mai cedat până la finalul cursei. Cu acest succes, Hamilton a mai doborât o bornă. A câștigat în fiecare țară care găzduiește în acest moment curse de Formula 1.

Pe locul doi s-a clasat Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei a terminat Max Verstappen (Red Bull Racing). Top 10 este completat de Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (AlphaTauri), Carlos Sainz (McLaren), Sergio Perez (Racing Point), Esteban Ocon (Renault), Daniel Ricciardo (Renault) şi Sebastian Vettel (Ferrari).

Pilotul britanic a fost emoționat la declarațiile de la finalul partidei. Și-a găsit cu greu vorbele, dar și-a felicitat echipa.

„Le datorez această reuşită celor de la Mercedes, de aici, şi celor de la fabrică. A fost până acum un privilegiu să lucrez cu această echipă. Aş fi putut doar să visez că voi ajunge unde sunt astăzi. Va dura ceva timp până mă voi obişnui. Nu îmi găsesc cuvintele în acest moment", a spus Lewis Hamilton după cursă.

Etapa următoare, Emilia Romagna Grand Prix, va avea loc la Imola, în 1 noiembrie.

Clasament Piloți:

1.Lewis Hamilton 256p
2.Valtteri Bottas 179p
3.Max Verstappen 162p
4.Daniel Ricciardo 80p
5.Charles Leclerc 75p

Clasament Constructori:

1.Mercedes 435p
2.Red Bull 226p
3.Racing Point 126p
4.McLaren 124p
5.Renault 120p

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu