Gloriile Clubului "Steaua" il averizeaza pe ministrul Nicolae Ciuca despre distrugerea acestui simbol al sportului romanesc

Postat la: 20.07.2020 - 12:12

Mai multi semnatari ai unei scrisori deschise, glorii ale CS Steaua Bucuresti, il avertizeaza pe ministrul Nicolae Ciuca despre situatia actuala a clubului si despre riscul distrugerii acestui simbol al sportului romanesc:

"Domnului ministru al Apărării Naționale NICOLAE IONEL CIUCĂ

Suntem un grup de performeri ai Clubului Sportiv al Armatei (C.S.A.) "STEAUA" București, foști comandanți, campioni și medaliați olimpici, mondiali și europeni, de la mai multe discipline de tradiție, îngrijorați de degradarea și amatorismul managerial care a pus stăpânire, de vreo 15 ani, pe cel mai titrat club sportiv al României.

Ne-am hotărât să tragem un semnal de alarmă pentru a stopa transformarea C.S.A. Steaua, unitate reprezentativă a Armatei pentru sportul de mare performanță înființată în 1947, într-unul de amatori. Cele 30 de titluri olimpice, 190 mondiale și 359 europene demonstrează că misiunea de bază a Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA" a fost îndeplinită cu succes, adică Steaua a reprezentat cu cinste și onoare Ministerul Apărării Naționale și România, prin performanțe sportive,deosebite obținute la competițiile interne și internaționale, în mod special la Jocurile Olimpice, campionate mondiale și europene.

Preocuparea noastră permanentă a fost aceea ca tricolorul să fluture pe cel mai înalt catarg, iar imnul României să răsune în întreaga lume. Pentru noi, Steaua a fost a doua casă, locul unde ne-am format ca sportivi și ca oameni și tot timpul am fost mândri ca am făcut parte din marea familie a Stelei.

Din păcate, de câțiva ani, constatăm cu tristețe că devizia "Cițius - Altius - Forțius" a fost înlocuită cu motto-ul „mai încet, mai mic, mai slab". Cei care au condus clubul militar în ultimii 15 ani au fost preocupați doar promovarea mediocrității și a non-valorilor, demonstrând lipsă totală de fair play, îndepărtând foștii mari campioni ai clubului militar care au transpirat, concurat și performant în tricoul Stelei pentru gloria și imaginea Armatei și a României. Rând pe rând, simbolurile Stelei, adică tocmai cei care puteau aduce plus valoarea activității clubului, au fost alungați de la CSA Steaua și, în locul lor, au fost promovați oameni modești și oportuniști, fără nicio legătură cu spiritul și istoria Stelei, fără atașament și dragoste față de istoria clubului, oameni ce nu au înțeles că rolul lor este acela de a fi în slujba sportivilor pentru a realiza marile performanțe sportive.

Cu tristețe am mai constatat că cei care au condus clubul militar au fost preocupați de încărcarea peste măsură a aparatului administrativ și de reducerea drastică a funcțiilor rezervate sportivilor și antrenorilor, demonstrând, totodată, și o lipsă totală de interes pentru dezvoltarea și modernizarea bazei materiale și aducerea ei la standarde de nivel internațional. S-a trecut prea ușor cu vederea peste principala prevederea a Regulamentul de organizare și funcționare al Clubului Sportiv al Armatei "Steaua" aceea de "realizarea unor performanțe de mare valoare, în scopul reprezentării cu demnitate a sportului românesc pe plan intern și internațional și în mod special la Jocurile Olimpice, campionatele mondiale și europene".

De la 22 de secții sportive câte erau funcționale în 2000, s-a ajuns la un număr de 30 în 2014, iar azi numărul acestora a ajuns la 43. Astfel, astăzi, 20 de manageri sportivi, majoritatea impuși pe criterii subiective și fără nicio expertiză profesională și sportivă pe domeniul de care răspund, manageriază activitatea și performațele celor 43 de discipline sportive de la CSA Steaua. Astfel, am constatat cu regret că azi asumarea responsabilităţii lipseşte cu desăvârșire, iar numărul secțiilor sportive a crescut foarte mult, ceea ce a influențat negativ performanțele sportive.

Observațiile și constatările mai sus menționate au reprezentat principalul motiv pentru care lansăm acest Apel public, cerând implicarea și sprijinul dumneavoastră, în numele nostru personal și al tuturor iubitorilor sportului românesc pentru a stopa distrugerea Clubului Sportiv al Armatei "STEAUA" și, totodată,pentru a căuta căi și soluții de îndepărtare a erorilor care au condus la criza managerială actuală și la impasul în care a ajuns, din punct de vedere al performanței sportive, cel mai titrat club sportiv din România. De asemenea, vă solicităm ca în cel mai scut timp să se elaboreze o strategie foarte clară axată pe finanțarea activității unui număr de secții selectate doar pentru marea performanță care să pregătească sportivii în vederea marilor competiții internaționale: Jocurile Olimpice, campionate mondiale și europene.

Vă mulțumim și anexăm numele performerilor care au aderat la acest Apel public de salvarea a Cluibului Sportiv al Armatei "STEAUA" București:

1. Cornel Oțelea-fost comandant 1983-1984; 1991-1997
2. Cristian Gațu-fost comandant 1997-1998;
3. Nicolae Gavrilă fost comandant 1985-1989; 1990-1991;
4. Laurențiu Roșu- fost comandant 2000 - 2003;
5. Ion Corneliu- tir
6. Radu Voina- handbal
7. Carol Corbu-atletism
8. Ștefan Birtalan- handbal
9. Gheorghe Berceanu- lupte
10. Gheorghe Goran- handbal
11. Nicolae Pantea- fotbal
12. Mihai Marinescu- handbal
13. Vasile Pușcașu- lupte
14. Nicolae Munteanu- handbal
15. Vasile Stîngă- handbal
16. Constantin Tudosie- handbal
17. Ion Popescu-handbal
18. Gavril Kicsid- handbal
19. Werner Stockl- handbal
20. Ștefan Orban- handbal"

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu