Halep a primit wild card la Washington şi are un avantaj în lupta pentru locul 1 mondial

Postat la: 20.07.2017 09:21

Simona Halep (2 WTA) îşi încheie vacanţa mai repede decât se aşteptau fanii săi! Halep va debuta în sezonul de hard american la Washington (31 iulie - 6 august), turneu de categorie International la care constănţeanca a solicitat un wild card.

Organizatorii turneului de la Washington au anunţat că Simona Halep va juca în premieră la turneul dotat cu premii în valoare de 226.750 de dolari! Halep şi-a schimbat strategia faţă de anii precedenţi şi va ataca mai repede sezonul pe hard, iar visul pentru locul 1 mondial a contat, probabil, în luarea acestei decizii neaşteptate. Simona a solicitat un wild card la Washington, americanii i l-au acordat fără să stea pe gânduri, aşa că românca se va apropia de liderul Pliskova indiferent ce va face la turneul programat peste o săptămână!

Halep este întrecută doar de Pliskova în ierarhia WTA, cu 185 de puncte, însă diferenţa se va mări din cauză că româncei i se vor scădea cele 900 de puncte câştigate anul trecut la Montreal (turneul canadian s-a jucat mai devreme în 2016). Dar Pliskova nu va participa la nicio competiţie în săptămâna 31 iulie - 6 august, fapt pentru care Halep are şansa să puncteze în lupta locul 1 mondial: 280 de puncte va primi campioana de la Washington. Ea se va lupta cu jucătoare mai slab cotate, cele mai periculoase adversare fiind: Mladenovic, Stosur, Stephens, Makarova, Kasatkina sau Bouchard.

Simona dă dovadă de pragmatism în lupta pentru locul 1, ţinând cont că avea şi varianta de a merge la un concurs mult mai valoros! În aceeaşi perioadă se desfăşoară turneul Premier de la Stanford, care oferă premii de 710.000 de dolari. Acolo îşi vor face apariţia jucătoare grele, cum ar fi Muguruza, Şarapova sau Azarenka. Eleva lui Darren Cahilll merge însă la sigur într-un turneu în care s-ar putea întâlni cu prietena Monica Niculescu.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu