Jocurile Olimpice s-au amânat: S-a aflat ce se întâmplă cu sportivii care erau deja calificaţi

Postat la: 25.03.2020 - 10:27

Cel mai mare eveniment sportiv, programat pentru 24 iulie - 9 august la Tokyo, a fost mutat la anul, doborât fiind de coronavirus.

Japonia a făcut timp de 7 ani eforturi financiare şi logistice uriaşe pentru a organiza Jocurile Olimpice în 2020. Chiar dacă asiaticii au fost deja gata, ei n-au luat în calcul şi pandemia care a lovit planeta şi, drept urmare, mai au de aşteptat cel puţin un an pentru a găzdui Jocurile Olimpice.

Şi nu doar eforturile organizatorilor au fost, într-un fel, irosite. Mai grav e faptul că mulţi sportivi, care şi-au creionat vieţile în jurul Olimpiadei, trebuie să o ia de la capăt! Singura consolare e că acei sportivi deja calificaţi pentru JO 2020 îşi vor păstra statutul şi pentru evenimentul care se va organiza „nu mai târziu de vara anului 2021", după cum a anunţat Comitetul Olimpic Internaţional (CIO). Această variantă a fost confirmată la Digi Sport şi de Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR).

Ce a spus Mihai Covaliu?

*Asta e sigur, chiar preşedintele Thomas Bach (n.r. - preşedintele CIO) a spus că cei care au dobândit dreptul de a participa la aceste Jocuri Olimpice, îl păstrează până în momentul când Jocurile Olimpice vor fi organizate.

*Ceilalţi, în curs de calificare, vor trebui să se impună într-un nou criteriu de calificare. Ei îşi făcuseră un plan, mai erau trei luni până la Jocurile Olimpice, şi acum se lucrează la un sistem prin care CIO consultă fiecare federaţie pentru a găsi cea mai bună variantă pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

*Totul trebuie recalculat, regândit. Eu mă bucur că această decizie de amânare a Jocurilor Olimpice a venit foarte repede. Preşedintele CIO, Thomas Bach, dădea asigurări săptămâna trecută că Jocurile vor avea loc, dar lucrurile au evoluat foarte repede. E o decizie corectă. De acum încolo, fiecare trebuie să-şi regândească strategia. Nu e nimic de făcut, decât să mergem înainte.

*Nu numai japonezii vor avea probleme financiare. Se prăbuşesc economii, companii, multe ţări vor avea de suferit după această criză.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu